Járni szeretne

2024.01.23. 19:55

Újabb műtétre lehet szüksége a nagyúti, súlyosan beteg kislányak

Hanna hamarosan nyolc éves lesz, Nagyúton él, és minden vágya, hogy járhasson. Az álma valóra válása azonban még várat magára, újabb műtét várhat a kislányra, és a családnak segítségre lenne szüksége.

Fekete-Vadászi Erika

Hannának folyamatosan fejlesztésekre van szüksége

Forrás: Beküldött

A nagyúti Czékmány Hanna nagyon súlyos beteg. A kislány hamarosan – január végén – lesz nyolc éves. Háromszoros agyvérzéssel, valamint vesevéna trombózissal született, és maradandó agykárosodást szenvedett. Mindezek miatt csak pár szót tud kimondani, és kerekesszékkel közlekedik. 

Minden vágya, hogy járhasson. Volt már műtétje, kezelésekre jár, ám sajnos úgy tűnik, újabb operációra lehet szüksége. Mindezek azonban nagyon költségesek, így a családnak segítségre lenne szüksége. 

Hanna édesanyja, Barczai Zsuzsanna mesélt portálunknak a kislány jelenlegi állapotáról. 

– Most kezdjük el az idei fejlesztéseket. Sajnos nagyon nagy szükség van rájuk, mert Hanna sokat nőtt, és az izmai nem nagyon tudják ezt követni. A jobb lába újra nagyon feszes. Márciusban jön Magyarországra dr. Nazarov, akihez elmegyünk kontrollra. Érzem, hogy javasolni fogja a műtétet, és sajnos én is látom, hogy szükség lenne rá – kezdte mesélni. 

Hanna csak kerekesszékkel tud közlekedni
Hanna csak kerekesszékkel tud közlekedni
Forrás: Beküldött

Az édesanya szavaiból kiderül, nagyon nehéz helyzetben vannak. Nagyon előre kell gondolkodniuk, hiszen 3-4 hónappal korábban le kell foglalniuk a fővárosi fejlesztőórák időpontjait, ám a díjak nagyon megemelkedtek. 

– Nagyon félek, mert nehéz pénzügyileg ennyire előre terveznünk. Az órák díjai nagyon megemelkedtek 2024-re. Így 200 ezer forint a fejlesztés ára egy hétre, plusz a szállás még körülbelül 120 ezer forint, és ez még csak egy hét. Pedig a szakemberek már javasolták, hogy jobb lenne, ha két hetet tudnánk menni havonta, hogy Hanna jobban bele tudjon rázódni a feladatokba, és hatásosabb legyen a folyamat – mondta el portálunknak Barczai Zsuzsanna. 

A nagyúti kislány új gyógyszert kapott az epilepsziájára, így már sajnos kétfélét kell szednie erre a problémára, tudtuk meg az édesanyjától. 10 hétig nagyon jól volt, nem voltak rohamai, azonban utána újra kezdődtek, igaz, nem napi szinten, de azért jelen vannak az életükben a rohamok. 

Másik problémájuk, hogy bár még vannak kupakgyűjtések, nagyon keveset adnak le az emberek, mióta rögzítették a palackokhoz a kupakokat. Pedig minden forint jól jönne a családnak. 

Keresem a lehetőségeket, de egyelőre nem látom a kiutat, hogyan tudjuk kifizetni idénre a fejlesztéseket. Tartunk a műtéttől is. De nem adhatom fel, muszáj minden követ megmozgatni, hogy Hanna álmai valóra válhassanak, és járhasson 

– zárta gondolatait. 

Aki szeretne segíteni Hannáéknak, hogy valóra válhasson a kislány álma, a Facebook-oldalukon minden szükséges információt megtalál. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában