Biztonságban

2024.03.11. 14:30

Vízvezetékcsere Egerben: csőbehúzás, csőroppantás is volt + videó

A Vitkovics utcában végeztek, de a megyeszékhelyen és a környékbeli településeken a közeljövőben több helyen is lesznek ivóvízvezeték-cserék. A vízvezetékcsere során kevés felbontással is dolgoznak az ivóvízhálózat rekonstrukcióján, de Andornaktályán így is figyelniük kell majd a közlekedőknek.

Tóth Balázs

A Heves Megyei Vízmű Zrt. határidőre végzett az egri Vitkovics utcában a gerincvezeték cseréjével. Bárdos Zsolt üzemvezető főmérnök a hétfői sajtótájékoztatón elmondta, egy közel 300 méter hosszú azbesztcement vízvezetéket, valamint a bekötő vezetékeket cserélték ki. A vízvezetékcsere vállalt határideje március 14-e volt, de március 8-i hétvégére kicserélték a csöveket a társaság dél-borsodi és egri üzemegységének munkatársai.

A Vitkovics utcában határidőre kész lett a vízvezetékcsere
A Vitkovics utcában határidőre kész lett a vízvezetékcsere
Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

– Ez egy elöregedett, közel 60 éves ivóvízhálózat, több meghibásodás volt a térségben, pincebeázást is okozott. Úgy döntöttünk, nem helyi javításokat végzünk, hanem rekonstrukciót. Kitakarás nélkül, csőbehúzással, csőroppantással végeztük a rekonstrukciót, így csak időszakos bontások voltak ott, ahol a bekötővezetékek vannak. Jelenleg zajlik a helyreállítás a betonszintig, majd az aszfaltkeverő üzemek indulásával véglegesen is helyreállítjuk az útpályát. A térségben van egy másik hasonló munka előkészítés alatt, a közeljövőben a Nyíl utcában 200 méter hosszban egy 400 milliméter átmérőjű szállítóvezetéket cserélünk ki. Ezek több tízmillió forintos beruházások – ismertette Bárdos Zsolt.

Az üzemvezető hozzátette, január-február folyamán az egri István király utcában végeztek rekonstrukciót, onnan a Hadnagy és a Kötő utca közötti részre vonulnak át. Hétfőn Nagytályán és Makláron kezdődött szivacsos hálózattisztítást. Felnémeten 600 milliméteres rekonstrukcióhoz fognak, s tervben van Nagytályán a Napsugár utcában egy vezetékösszekötés kialakítása, hogy javítsák a település vízellátását. Felsőtárkányban az Ady Endre utcában csőhíd rekonstrukciót terveznek. A közeljövőben kezdődik Andornaktálya északi részén a főúton a 300 milliméteres vezeték cseréje, a 300 méter hosszon tervezett munka a közlekedést is érinti.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában