Közlekedés

2024.04.24. 12:35

Felfordulás van az M3-as autópályán, több pihenőt lezártak

Érdemes képben lenni azzal, hogy mely pihenőket zárták le az M3-as autópályán, ugyanis van, ahol a benzinkútra sem lehet kihajtani.

Heol.hu

Új terelést építettek ki az M3-as autópályán, a Vásárosnamény felé vezető oldalon, a 155-ös és a 157-es kilométer között, ahol a külső és a leálló sávot lezárták. A munka kapcsán lezárták a 156-os kilométernél lévő Hejőpapi/Mezőcsát csomópontot is. Kerülni az autópályán továbbhaladva, a 164-es kilométernél lévő Hejőkürt/Tiszaújváros csomóponton keresztül lehet - adta hírül az Útinform.

Szintén az M3-as autópályán, a Budapest felé vezető oldalon, a 124-es és a 120-as kilométer között lerövidült a terelés, a 128-as kilométernél lévő Mezőkövesd/Borsodivánka csomópontot megnyitották, de a 122-es kilométernél lévő Mezőszemere pihenő még zárva van.

Továbbá ugyancsak az M3-as autópályán,

  • Budapest közelében, aszfaltozás miatt a 10-es és a 14-es kilométer között sávelhúzással a Vásárosnamény felé haladókat a belső sávra illetve az ellenkező oldal belső sávjára terelik. A főváros felé a külső és a leálló sáv járható. A munka kapcsán a 12-es kilométernél lévő Szilas pihenőhelyet is lezárták, ezért oda nem lehet kihajtani, (de más útvonalon megközelíthető a parkoló).
  • a Geleji pihenő környékén, a 139-es és 147-es kilométer között szintén a főváros felé vezető sávokat újítják fel. A forgalom a Vásárosnamény felé vezető oldal belső sávján halad, míg az ellenkező irányba tartók a külső és leálló sávra vannak terelve. Fontos, hogy a munkavégzés miatt Budapest felé a Geleji pihenő nem használható.
  • Burkolatjavítás miatt forgalomterelést építettek ki a 175-ös kilométernél lévő Polgár csomópont és az M35-ös autópálya elágazása között. A Vásárosnamény felé vezető oldalt lezárták, így a 172-es és a 185-ös kilométer között a Budapest felé vezető oldalon halad a forgalom, irányonként egy-egy sávon. A munkavégzés kapcsán, a 183-as kilométernél lévő Görbeházi benzinkutas pihenőt is lezárták. Tankolási lehetőség csak jóval előtte a 142-es kilométernél, a Geleji pihenőhelyen van. A munka miatt a Polgári csomópontot is lezárták a Vásárosnamény felé vezető oldalon. (A Geleji pihenő az ellenkező irányba van lezárva!)
  • Kálmánháza térségében is dolgoznak. A 211-es és a 220-as kilométer között ugyancsak a Vásárosnamény felé vezető oldalt zárták le. A forgalom az ellenkező, főváros felé tartó oldalon halad, irányonként egy-egy sávon. Fontos tudni, hogy a munka miatt a határ irányába, a 214-es kilométernél lévő Kálmánházi pihenő sem használható és a benzinkútra sem lehet kihajtani. Akinek tankolnia kell, az kénytelen Nyíregyházára letérni, mert a határig nincs több tankolási lehetőség - hívja fel a figyelmet az Útinform.

Főutak

A 3-as főúton, Gyöngyös térségében, a 80-as kilométer közelében építési munka miatt, mindkét irányban útszűkületre kell készülni.

A 24-es főúton, Recsk belterületén, a 36-os és a 38-as kilométer között, kábelfektetés miatt félpályás lezárásra és jelzőlámpás irányításra lehet számítani.

A 25-ös főúton, Szentdomonkos térségében, a 47-es és az 50-es kilométer között tart még a burkolatfelújítás. A főutat lezárták, a forgalmat továbbra is elterelik. Szintén Szentdomonkos térségében, de az 51-es és az 52-es kilométer között támfalépítés miatt van félpályás lezárás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában