Gyöngyösi kitüntetések

2024.04.15. 10:13

Gyöngyösi kitüntetések odaítélésére várnak javaslatokat

A Gyöngyös Város Egészségügyéért, valamint a Gyöngyös Közszolgálatáért kitüntetések adományozására várnak javaslatokat. A gyöngyösi kitüntetések díjazottjaira május elsejéig lehet előterjesztést tenni.

Szabó István

A Gyöngyös Közszolgálatáért kitüntetések átadása a városházán 2023-ban

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Fotó: Czimer Tamas

A Gyöngyös Város Egészségügyéért, valamint a Gyöngyös Közszolgálatáért kitüntetések adományozására vár javaslatokat az önkormányzat, tájékoztatott a gyöngyösi városháza.

Közlésük szerint a Gyöngyös Város Egészségügyéért elnevezésű kitüntetés azon személyeknek adományozható, akik Gyöngyös városban az egészségügyi ellátás területén a felterjesztés időpontját megelőző időszakban, vagy nyugdíjba vonulásukat megelőzően hosszabb ideig kiemelkedő színvonalú munkát végeztek, és ezzel hozzájárultak az ellátás színvonalának emeléséhez. A kitüntetésből évente legfeljebb kettő adományozható. A díj egyike a Gyöngyösi Bugát Pál Kórház egészségügyi szakdolgozójának ítélhető oda. A kitüntetések ünnepélyes átadására a Semmelweis Nap alkalmából kerül sor. A kitüntetéssel emlékplakett, oklevél és pénzjutalom jár.

A Gyöngyös Közszolgálatáért kitüntetés azon köztisztviselőknek, kormánytisztviselőknek, valamint hivatásos szolgálati jogviszonyban álló rendvédelmi és hivatásos katasztrófavédelmi szervnél foglalkoztatottaknak adományozható, akik a közszolgálat területén több éven keresztül kiemelkedő színvonalú munkát végeztek, elnyerve ezzel a város lakosságának közmegbecsülését. A kitüntetésből évente legfeljebb kettő adományozható. Átadásukra minden évben, a köztisztviselők napján, ünnepélyes keretek között kerül sor. A kitüntetéssel emlékplakett, oklevél és pénzjutalom jár.

Mindkét kitüntetés adományozására javaslatot tehet bármely gyöngyösi választópolgár, a képviselő-testület állandó bizottsága, a polgármester, az alpolgármesterek, továbbá gyöngyösi székhelyű, illetve tevékenységét részben vagy egészben Gyöngyösön kifejtő civil vagy gazdálkodó szervezet, alapítvány, illetve gyöngyösi nemzetiségi önkormányzatok. A Gyöngyös Város Egészségügyéért kitüntetés esetében a gyöngyösi székhelyű (telephelyű) egészségügyi intézmények vezetői és az intézményi érdekképviseletek, a Gyöngyös Közszolgálatáért kitüntetés esetében pedig államigazgatási szervek, érdekképviseletek is tehetnek javaslatot a díjazott személyére.

A részletes feltételeket és a kitüntetéssel járó elismerések leírását Gyöngyös Városi Önkormányzat Képviselő-testületének a helyi kitüntetések alapításáról és adományozásának rendjéről szóló 3/2022. (II. 25.) önkormányzati rendelete tartalmazza, mely a www.gyongyos.hu honlapon megtalálható. Az írásba foglalt, indokolással ellátott javaslatokat, melyek tartalmazzák a felterjesztő elérhetőségét, Hiesz György Polgármesternek címezve lehet benyújtani a Gyöngyös Városi Önkormányzat címén (3200 Gyöngyös, Fő tér 13.) vagy elektronikusan a [email protected] e-mail címen, a fent megjelölt időpontig.

A jelölési határidő május 1.



 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában