Teljes útzár

2024.04.28. 15:00

Teljes útzár kezdődik hétfőn a Markaz és a Mátrai Erőmű közti bekötőúton

A felújítás során a kopóréteg kerül fel az úttestre. A teljes útzár várhatóan egy napig tart.

Szabó István

Megszűnnek az áldatlan állapotok a Markaz és a Mátrai Erőmű közötti bekötőúton

Forrás: Markaz/Facebook

Április 29-én teljes útzár mellett megkezdődik Markazon a Mátrai Erőmű felé vezető bekötő út, a Töviskes utca teljes körű útfelújításán belül a kopóréteg építése, adta hírül Holló László polgármester a közösségi oldalán.  

– A kopóréteg építéséhez teljes útzár szükséges! Mindez előreláthatóan csak egy napig tart. Kérem a türelmüket és megértésüket, hiszen ez egy régen várt beruházás, és az út elkészülte után az önök kényelmét fogja szolgálni! Köszönöm! – fogalmazott Holló László a Facebook-oldalán.

Tavaly ősszel már beszámoltunk portálunkon arról, hogy sikerült megoldást találni a Markazról a Mátrai Erőmű felé vezető útszakasz áldatlan állapotának megszüntetésére. Holló László akkor arról számolt be, hogy Markaz önkormányzata már 2022-ben támogatási kérelmet nyújtott be a Vidékfejlesztési Programon belül az út felújítására. 

– A pályázatunk 2023-ban a nyertesek között szerepelt, támogatásra alkalmas minősítést kapott. Így, a külterületi út felújítását szolgáló projektünkkel településünk 256 millió 958 ezer forint vissza nem térítendő támogatást nyert. A közbeszerzési eljárás lezárult, és a mai nappal elkezdődtek a kátyúzási munkálatok, melyek időszakos forgalomkorlátozással járnak majd. Ahogy az időjárás engedi, és a kivitelező is tud erőforrást átcsoportosítani, haladni fog a munka. Ezért kérjük a türelmüket, mert bár ideiglenesen lassul a forgalom, de már nem az út állapota, hanem annak a felújítása miatt. Remélem, hogy ez az ismét jelentős forrást elnyert pályázatunk elégedettséggel tölti el mindazokat, akik nap mint nap ezt az utat voltak kénytelenek használni – részletezte tavaly októberben Holló László.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában