Névadás

2024.05.04. 14:37

Elnevezték a selypi gólyákat, a hím neve igencsak érdekes

A közelmúltban a városi portál felhívást tett közzé, amely szerint javaslatokat várnak a Temesvári utcába költözött gólyapár elnevezésére. A minap kihirdették az eredményt. A gólyáknevére számos javaslat érkezett.

Tari Ottó

Lőrincinek már van egy nevezetes gólyapárja, amely a városközpontban lévő víztorony lakója. A gólyák évekkel ezelőtt raktak fészket, s „őket” egy felhívás alapján Lőrincnek és Annának nevezte el a lakosság, utalva a település elnevezésére, valamint régi kegyhelyére, a Szent Anna-kápolnára.

Végül is mindegy, hogyan szólítják "őket", a legfontosabb, hogy otthonra leltek a gólyák
Végül is mindegy, hogyan szólítják "őket", a legfontosabb, hogy otthonra leltek a gólyák
Forrás: Antal Tünde (Selyp - A mi otthonunk)/Facebook

Nemrég a selypi városrészben, a Temesvári utcában – az általános iskola közelében – is otthonra lelt két vándormadár, így számukra is nevet kellett találni. A felhívásra több ötlet érkezett, amelyek közül a lánynevet illetően konszenzusosnak mondható helyzet alakult ki. Miután a Zsófia a helyi malomnak köszönhetően köztudottan lokálpatrióta kötődésű, a tojó Zsófia lett, a hím elnevezése azonban nem volt ennyire egyértelmű. A Selyétől a Jegecen át a Misiig számos javaslat fogalmazódott meg, mígnem kihirdették a végeredményt. Ennek alapján Zsófia párja Kolompos lett.

Nem tudjuk, milyen indokok alapján történt a névválasztás, mivel a számunkra elérhető portálokon nem találkoztunk hasonló kezdeményezéssel, de a jelek szerint a kommentelők többsége nem utasította el az indítványt. Aminek egyébként sincs jelentősége, hiszen a közeli suliba járó gyerekek már korábban kitalálták, hogy az egyik villanyoszlop tetején fészkelő madarakat Misinek és Másának szólítsák...

 

 


 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában