Választás 2024

2024.05.10. 19:46

Hazahívó ifjúsági programban is gondolkozik az egri független csapat

Programjáról tartott sajtótájékoztatót a Függetlenül, Egerért csoport és polgármesterjelöltjük pénteken.

Heol.hu

–  Változtatva a jelenlegi gyakorlaton, városunk vezető pozícióiba lokálpatrióta, a várost ismerő és szerető szakemberekre van szükség – fogalmazott Tarsoly József független polgármesterjelölt a sajtótájékoztatón, pénteken. Hangsúlyozta, a városházi beléptetőrendszert is megszüntetnék, felszámolnák a Polgármesteri Hivatal „erőd” jellegét. Bódi Zsolt, Felnémet jelenlegi önkormányzati képviselője a közbiztonságról beszélt: szerinte az előző években egyre romló tendenciát mutatott. 

Hazahívó ifjúsági programban is gondolkozik az egri független csapat
Hazahívó ifjúsági programban is gondolkozik az egri független csapat
Forrás: Tarsoly József/Facebook

– Eger különböző városrészeiben mostanra gyakorlatilag napi szintűek a lopások, betörések, a garázdaság és a különféle dizájner-drogok okozta probléma sem ritka. Megálljt kell parancsolni a bűnelkövetőknek. Erre kínál nagyszerű lehetőséget a Városrendészet intézménye, a közterület-felügyelet kibővített és korszerű eszközökkel, széles jogkörökkel ellátott, megerősített változata – mondta. Kiemelte a problémás városrészekbe állandó irodát hoznának létre.

Kovács-Csatlós Tamás az Élhető Eger programelemről beszélt.

– A lehető legrövidebb időn belül átfogó, közlekedési és parkolási koncepciót kell kidolgozni! Az utak és járdák állapota a jelenlegi kapkodó toldozás-foldozás mellett is katasztrofális. Tervezhető és számonkérhető programot kell kidolgozni, hogy tudja a lakosság mikor, melyik utcákat újítjuk fel. A város minden egyéni képviselőjének – legyen bármilyen pártállású és politikai nézetű, legyen bármilyen viszonyban a polgármesterrel! – a választókörzete arányosan részesül majd az 5 éves ciklus alatt véghez vitt felújításokból – nyomatékosította Kovács-Csatlós.

Lájer Krisztián hazaváró programjukat részletezte:

Fiatalok nélkül Egernek nincs jövője!  Éppen ezért ki kell dolgozni Eger tehetségvonzási és megtartási tervét, szakemberek, szakpolitikusok és a fiatalok érdekképviseleti szervezeteinek bevonásával. Vállalkozástámogatási programok indítása, pályakövetés, alumni programok, fiatal tehetségek célzott megkeresése. Mentorprogram indítása, karrierépítés támogatása, a közösségfejlesztés. Lakhatási tanácsadás, a lakhatás további támogatása és családbarát munkahelyek fejlesztése.

Lájer Krisztián arról is beszélt, hogy az időseink tisztelete is fontos.

– Az önkormányzat felelőssége az idősek gondozásában kiemelkedő. Azon dolgozunk majd, hogy az önkormányzat és hazánk gazdasági lehetőségeit figyelembe véve megoldást találjunk egy harmadik, városi bentlakásos idősotthon létrehozására is – részletezte. Kovács-Csatlós Tamás ez után arról beszélt, Eger és a sport elválaszthatatlan egymástól, ezért az amatőr sportolóktól a profi szintűekig, biztosítani kell a városi költségvetésben a klubok és egyesületek működéséhez, versenyeikhez, rendezvényiekhez szükséges anyagi és infrastrukturális feltételeket hatékony támogatással, megfontoltan a szimpátia alapú pénzosztogatás helyett. Továbbá arról is beszélt, hogy a városi sportszervezetekkel és az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Sporttudományi Intézetével közösen létre kell hozni Eger Város Sportkoncepcióját. 

Tarsoly József elmondta, a hetedik ponttal Eger korábban pezsgő kulturális életét hozzák vissza.

– Ideje, hogy a városvezetés ne szimpátia alapon döntsön egyes rendezvények támogatásáról vagy ellehetetlenítéséről, hanem olyan színes programrepertoárt kell felmutatnunk, melyek a gyerekektől az idősekig mindenkinek tartalmas kikapcsolódást nyújtanak arányosan a tömegszórakoztatás és a magaskultúra terén. Ne a profitorientált bazári haknik szablyák meg városunk kulturális „látképét” – fejtette ki.

– Nekünk Eger nem csak a hobbink! – mondta végül Bódi Zsolt képviselő. –  Állítsuk vissza Eger régi dicsőségét ebben a tekintetben is, majd dolgozzunk azon, hogy egy még zöldebb, még szebb, még virágosabb városban élhessük. A kutyás családok számára fontos, hogy városszerte kulturált kutyafuttatók létesüljenek – zárta a tájékoztatót.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában