Szoros a verseny

2024.05.10. 18:59

Elindult a 32. Teleki Pál Földrajz-Földtan Verseny döntője

A versenyt a Magyar Természettudományi Társulat hirdette meg magyarországi és külhoni, magyar anyanyelvű iskolák hetedikes és nyolcadikos tanulói számára. A nemzetközi tanulmányi megmérettetést földrajz–földtan témakörben szervezték meg.

Hornyák Réka

Eszterházy Károly Egyetem egri kampusza (Líceum épülete)

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

A XXXII. Teleki Pál Kárpát-medencei Földrajz-Földtan Verseny döntőjének megnyitóját az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Líceum Dísztermében tartották, pénteken délután három órakor, ami után rögtön elkezdődött a verseny. A Magyar Természettudományi Társulat versenyén izgatottan várták a hetedikes és nyolcadikos diákok, hogy belekezdjenek a mindent eldöntő munkába. 

Dr. Pajtókné dr. Tari Ilona, az egri egyetem rektora, a Magyar Természettudományi Társulat Földtudományi Szakosztályának elnöke, a verseny házigazdája megnyitó beszédében elismerését fejezte ki a tehetséges diákok felé, akik a döntőbe jutottak. Dr. Tardy János, a Magyar Természettudományi Társulat elnöke és verseny főszervezője úgy fogalmazott, hogy ez a verseny több, mint tanulmányi felmérés, hiszen ennek célja a közösségépítés és az összetartozás hangsúlyozása. A verseny társszervezője, Leél-Őssy Szabolcs, a földtudományok kandidátusa, az ELTE egyetemi docense. 

Dr. Pajtók Gábor, Eger és térsége országgyűlési képviselője és a verseny fővédnöke elmondta, hogy ez a verseny a jövőt szolgálja. 

– A fiatalaság a jövő kulcsa, a mostani diákok teremtik meg az élet további útját. Ennek a versenynek a döntőjében a legjobbak kaptak helyet, azok, akik valóban megérdemlik és kiérdemelték. Mind a felkészítők, mind a diákok büszkék lehetnek magukra, hiszen mi is büszkék vagyunk. Ti, a tehetséges diákok fogjátok ismét naggyá tenni Magyarországot, kívánom, hogy lendülettel, akarattal és önbizalommal vágjatok neki a döntőnek – fogalmazott beszédében dr. Pajtók Gábor. 

A diákok a megnyitó után együtt vonultak át az Líceum 319-es termébe, ahol elkezdték a földrajz verseny döntőjét. Felkészítőik és hozzátartozóiknak ezalatt előadást tartott xp és tájékoztató beszélgetésen vehettek részt dr. Tardy Jánossal. A Teleki Pál Földrajz-Földtan Versenynek a hétvégén, vasárnap várható az eredményhirdetése. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában