Elismerések

2024.06.28. 15:10

A Fricska táncolt a hatvani Semmelweis-napon

A hatvani kórház Semmelweis Ignác születésének 206. évfordulója alkalmából 2024. június 27-én rendezte meg Semmelweis Napi emlékünnepségét, közölte a kórház. Elismeréseket adtak át az intézmény munkatársainak.

Heol.hu

A Fricska táncolt a hatvani Semmelweis-napon

Forrás: Hatvani Albert Schweitzer Kórház-Rendelőintézet / Facebook

A Hatvani Albert Schweitzer Kórház- Rendelőintézet Semmelweis Ignác születésének 206. évfordulója alkalmából 2024. június 27-én rendezte meg Semmelweis Napi emlékünnepségét, közölte a kórház. Az eseményt megtisztelte jelenlétével dr. Szondi Zita az Országos Kórházi Főigazgatóság Alap- és szakellátásért felelős főigazgató-helyettese, Szabó Zsolt a térség országgyűlési képviselője, a társkórházak és a szakmai szervezetek képviselői, valamint a kórház dolgozói. Az ünnepségen a Fricska Táncegyüttes is fellépett.

Elsőként dr. Stankovics Éva a Hatvani Albert Schweitzer Kórház- Rendelőintézet főigazgatója köszöntötte a vendégeket. Ünnepi beszédében kitért arra, hogy bár kortársai Semmelweist kellemetlen alaknak tartották, mégis vele akartak dolgozni, tisztelték elhivatottságát, kitartását. Nehéz természete ellenére az ápolók is szerettek vele dolgozni, ezért vállalták a folyamatos képzést, megtanultak kitartóak lenni. Megítélése szerint az általa bejárt utat ebből a szemszögből kell értelmezni, mely alapján mindig tartsunk ki, ha valami jóban hiszünk, ami megváltoztatja a világot, a tágabb vagy a szűkebb környezetünket, illetve mindig járjunk egy lépéssel mindenki előtt. S ez utóbbit, használjuk arra, hogy erre az útra magunkkal hívjunk másokat is. Mindenkinek hitet és kitartást kívánt ahhoz, hogy meggyőződését tudja képviselni. Köszönetét fejezte ki továbbá az egészségügyi dolgozók felé kitartásukért és elhivatottságukért.

Dr. Szondi Zita az Országos Kórházi Főigazgatóság Alap- és szakellátásért felelős főigazgató-helyettese köszönetét fejezte ki valamennyi egészségügyi dolgozó kollégának az Országos Kórházi Főigazgatóság nevében. Kiemelte, hogy fontosnak az ilyen alkalmak, hiszen a dolgozóknak és családtagjaiknak is büszkeségre adnak okot. Példamutatónak nevezte azt a jelenlétet és együttműködést, melyet a heves vármegyei kórházak képviselnek, megítélése szerint csak így lehet együttműködni, tovább lépni és tenni a betegek érdekében. Fontosnak tartja a pozitív visszajelzést, hiszen ez tud mindenkit megerősíteni abban a hitében, hogy az egészségügyben kell dolgoznia.

Az egészségügyi dolgozókat Szabó Zsolt a térség országgyűlési képviselője köszöntötte, aki hangsúlyozta Semmelweis alapgondolatát, mely „visszaadni a feleséget a férj, az anyát a gyermeke számára”. Megítélése szerint Semmelweis óta innovatív az egészségügy. Az egészségügyben a napi munka folyamatos tanulás, melyben fontos az innováció. Büszke arra, hogy Hatvanban működik az egészségügyi szakképzés, vannak továbbképzések és a kórház megtalálja a fejlesztési lehetőségeit, melyekkel élni is tud. A kórház dolgozóinak munkája megfelel a Semmelweisi örökségnek.

A korábbi évekhez hasonlóan idén is sor került a főorvosi és adjunktusi kinevezések átadására. Szakmai munkája elismeréseképpen főorvosi kinevezésben részesült dr. Olajosné dr. Gergely Ágnes szemész szakorvos, dr. El Nader Ibrahim traumatológus szakorvos. Azon kollégák, akik példamutató magatartásukkal és az adott területen végzett szakmai munkájukkal hozzájárultak a kórház jó hírnevének öregbítéséhez, főigazgatói dicséretben részesültek. A 2024. évben ezen elismerést dr. Csordás Izabella belgyógyász főorvos, dr. Palotai Andrea radiológus főorvos, dr. Szabó Zsuzsanna oxyológia és sürgősségi orvostan szakorvosjelölt, Kissné Konkoly Irén élelmezési csoportvezető helyettes a szemészeti szakrendelés és az egynapos sebészet dolgozói, Kaló Judit vezető asszisztens, központi műtő dolgozói és Novákné Bede Judit az aszódi tüdőgondzó asszisztense kapta.

Az ünnepség keretén belül köszöntötték a 40, 30, 20 és 10 éves dolgozókat, illetve az új szakképesítést szerzett kollégákat is. Már 40 éve a kórház dolgozója:

  • Báti Pálné (traumatológiai osztály),
  • Huczkáné Godó Zsuzsanna (központi labor),
  • Kalyóné Gugyela Judit (újszülött osztály),
  • Novák Brigitta Mária (sebészeti műtő),
  • Novákné Bede Judit (aszód-tüdőgyógyászat).

Már 30 éve a kórház dolgozója:

  • Horti Nagy Tamásné (élelmezés),
  • Kaló Judit (gyógyszertár),
  • Kovácsné Pangl Éva (központi labor),
  • Schmidtné Tóth Edit (minőségbiztosítási csoport)
  • Takó Judit (reumatológia).

Már 20 éve a kórház dolgozója:

  • Budinszkiné Romász Katalin (kardiológia),
  • Gyebnár Mariann (aszód-betegirányítás),
  • Németh Orsolya Krisztina (ápolási osztály),
  • Takács Tünde (belgyógyászati osztály),
  • Lazányiné Micsonai Anita (szülészet-nőgyógyászati osztály),
  • Oláh Orsolya (igazgatóság),
  • Nagy Péter (pathológia).

Köszöntötték azokat is, akik már 10 éve a kórházban dolgoznak. Az ünnepség keretén belül a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara képviseletében Nagyné Simonyi Zsuzsanna a MESZK Heves Vármegye Területi Szervezet általános alelnöke és Szedmák Józsefné a MESZK helyi elnöke elismerő oklevelet adtak át Kovácsné Pangl Éva a laboratórium vezető asszisztense részére. A Magyar Ápolási Egyesület részéről Bugarszki Miklós a Magyar Ápolási Egyesület országos elnöke és Bazsó Judit a Magyar Ápolási Egyesület Heves Vármegyei elnöke kiemelkedő szakmai munkáért járó dicsérő oklevelet és ezüst kitűzőt adott át Benus Tiborné szülésznő, a szülészet- nőgyógyászati osztály főnővére részére

Hagyomány az intézményben, hogy minden évben egy kollégát tiszteletbeli ápolóvá avatnak, aki munkája elismeréseként megkapja a Magyar Ápolási Egyesület tiszteletbeli tagjának járó oklevelet. Idei évben ez a cím Németh Orsolya adminisztrátort illette meg, melyet Bugarszki Miklós országos elnök, Bazsó Judit vármegyei elnök és Nagy Rita helyi elnök nyújtották át.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában