Választás

2024.06.09. 14:27

A gyöngyösi választók egyelőre aktívabbak, mint 2019-ben voltak

A szavazásra jogosultak 35,98 százaléka voksolt Gyöngyösön 13 óráig. A választás menetét semmi rendkívüli esemény nem gátolta délig.

Szabó István

Gyöngyösön eddig sokkal aktívabbak a szavazók az öt évvel ezelőtti helyhatósági választásokhoz képest. Reggel 7 óráig a választópolgárok 1,88 százaléka szavazott, szemben a 2019-es 1,15 százalékkal. A 9 órás adatok szerint a szavazók 9,98 százaléka járult a városban az urnákhoz, ez a szám öt éve csak 7,77 százalék volt. A 11 órai adatok szerint már 22,89 százalék a szavazatukat leadók aránya, ez 2019-ben ez időben csak 20,48 százalék volt. A 13 órás adatok pedig már 35,98 százalékot mutatnak a városban. 

Zajlik a szavazás a Gyöngyös 12-es választóköri szavazóhelyiségben
Zajlik a szavazás a Gyöngyös 12-es választóköri szavazóhelyiségben
Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Dr. Kozma Katalin, jegyző, a Gyöngyösi Helyi Választási Iroda vezetője arról számolt be portálunknak délben, hogy továbbra is rendben zajlik Gyöngyös mind a 30 szavazókörében a voksolás.

– A szavazási aktivitást tekintve jól állunk. Nem zavarta eddig semmi a választás menetét. Nem kell túl sokat várakozni a szavazóhelyiségbe jutásra, nem hosszúak a várakozók sorai. A meleggel sem volt probléma ezidáig – részletezte dr. Kozma Katalin.

Szavait megerősítette Balázsi Istvánné, a 12-es szavazókör választási bizottsági elnöke is. Mint mondta, a vártnál náluk kicsit lassabban indult be a "nagyüzem", de de 10 órára már állandósult, hogy csak rövid várakozás után lehett a szavazóhelyiségbe bejutni. Egyébként minden rendben zajlik, tette hozzá.

Képaláírás: Zajlik a szavazás a Gyöngyös 12-es választóköri szavazóhelyiségben Forrás: Czímer Tamás

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában