Megáldották

2024.06.02. 15:12

Az egri érsek misézett a megújult apci templomban

Fontos, hogy az iskolák és a templomok az egyházi vezetőkkel együtt megmutassák, mi az igaz és mi a hamis, mi a felesleges, amit ki kell dobni az életünkből, ami figyelmet sem érdemel - mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a megújult középkori katolikus templom megáldása alkalmából rendezett csütörtöki ünnepségen, Apcon.

Palágyi Edit

Megújult a Szent István király-templom Apcon, dr. Ternyák Csaba egri érsek mondott misét

Fotó: Komka Péter / MTI

Soltész Miklós köszöntőjében hangsúlyozta: ezért van értelme a 21. században is felújítani templomokat és támogatni egyházi iskolákat. Amikor templomot újít fel vagy egyházi iskolákat indít, támogat a kormány, azért teszi, mert a hívásokra választ adva ezzel is odafigyel arra: mi az igaz és mi a hamis. "Így a világ mai iszonyatos zajában, zörejében" arra is, hogy ha valakit családi vagy papi, szerzetesi hivatásba hív a jóisten, azt merje és legyen lehetősége vállalni - emelte ki.
Köszönet illeti mindazokat, akik az apci templom felújításához hozzájárultak, ahogyan a helyieket is, mert megmutatják a világnak, hogy bár sok szenvedést kellett átvészelniük történelmük során, mégis itt vannak, megmaradtak. "Adjon ez a beruházás erőt és választ arra, hogy honnan jönnek a szirénhangok és honnan az igazak, hol érdemes megmaradni és küzdeni, és mi az, amit ki kell vetnünk az életünkből" - közölte az államtitkár.
Szabó Zsolt, a térség fideszes országgyűlési képviselője szerint minden nemzet és település annyit ér, amennyire múltját tiszteli és képes azt megőrizni, továbbadni - mutatott rá. Az apci Szent István király-templom felújításához az egri érsekség és a kormány mellett a hívek közössége és civil szervezetek is jelentős mértékben járultak hozzá.

Az ünnepélyesen megáldott templomban dr. Ternyák Csaba egri érsek mondott misét. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában