Választás 2024

2024.06.08. 08:25

Hitelesek, feddhetetlenek és tenni akarnak az egri Fidesz-KDNP jelöltjei, mondja Pajtók Gábor

Dr. Pajtók Gábor úgy látja, az elmúlt 5 év közgyűlési vitái után ismét a választók bizalmát kérik azok, akik szeretnek a zavarosban halászni, fenntartani a megosztottságot. Mint mondja, Vágner Ákos polgármesterjelölt viszont azt akarja, hogy egy egységes közgyűlés kompromisszumos, szakmai döntéseket hozzon Egerért.

Szabadi Martina Laura

Majoros Eszter és dr. Pajtók Gábor

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Ahogy az elmúlt hetekben úgy pénteken és szombaton is a választókat szólította meg dr. Pajtók Gábor országgyűlési képviselő illetve a Fidesz-KDNP egri jelöltjei. A képviselő a jelöltekhez csatlakozva az egyéni választó kerültekbe is ellátogatott. Péntek délután a Maklári úton Majorosné Juhász Eszterrel a 3. egyéni választókörzetben juttatták el üzeneteiket a polgárokhoz. Dr. Pajtók Gábort arról kérdeztük, szerinte a mostani választás jelentősége európai parlamenti és helyi szinten miben fogalmazható meg.

A jelöltek körzetükben is felkeresték a polgárokat, eljuttatták üzeneteiket nekik
Forrás:   Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

– Nyomás alatt van az ország és a kormány, ezért sem mindegy, hogy kapnak -e megerősítést. A magyar állampolgárok kiállása lélekben is felvértezi a kormányt, tartást ad a magyar érdekek képviseletéhez. Sajnos a NATO és az Európai Tanács berkeiben is eluralkodott a háborús pszichózis – mondta Pajtók Gábor. 

Helyi viszonylatban úgy látja, a fejlődés a kérdés, hiszen az elmúlt években a város szemmel láthatóan egy lefelé tartó spirálba került.

– Láthatják, mi volt az elmúlt 5 évben. Akik ebben szerepet vállaltak most ismét a választók bizalmát kérik, szeretnek a zavarosban halászni, fenntartani a megosztottságot. Vágner Ákos polgármesterjelölt célja éppen ennek az ellenkezője. Azt akarja, hogy egy egységes közgyűlés kompromisszumos, szakmai döntéseket hozzon. Ehhez olyan jelöltek állnak mellette, akik nem vettek részt az elmúlt 5 év méltatlan vitáiban, hitelesek, feddhetetlenek és tenni akarnak a városért. Vágner Ákos jó szakember, saját sikeres cégét másra bízza és örömmel fordul a közügyek felé, mindezt pusztán a város érdekében teszi. Képes konszenzust teremteni, megvannak a kellő technikai és gazdasági ismereti egy város vezetéséhez – osztotta meg a képviselő.

Dr. Pajtók Gábor: feddhetetlen képviselőkre van szüksége Egernek
Forrás:  Huszár Márk/ Heves Megyei Hírlap

Hozzátette, abból a szempontból nem mindegy a kormány hozzáállása sem, hogy  ha a munkát és a források megfelelő felhasználását látják, az egy hivatkozási alap további források igényléséhez. Mint mondta, nehezen indokolható a támogatás kérése úgy, hogy közben a város 11 milliárd forintot visszafizetett, nem használt föl.

A választás előtti utolsó napokon nem csak Egerben buzdítják arra a polgárokat, hogy menjenek el szavazni vasárnap, szombatra Orbán Viktor miniszterelnök meghirdette az Egymillió Találkozás Napját: „Most szombaton, a vasárnapi választás előtti 24 órában, a Fidesz ötvenezer aktivistája egyetlen nap alatt egymillió embert fog személyesen a választásra buzdítani. ”

A vasárnapi választást portálunkon élőben követhetik olvasóink. A szavazás kezdetétől egészen az eredmények kihirdetéséig folyamatosan tudósítunk az eseményekről. Tartsanak velünk a heol.hu-n!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában