Gondolta volna?

2024.06.20. 06:55

Íme a legérdekesebb választási adatok Hevesből

Melyik hevesi településen szavaztak a legnagyobb arányban? Hol volt a legkisebb szavazat különbség? Összegyűjtöttük Heves vármegyei legérdekesebb polgármester választási adatait.

Heol.hu

A Nemzeti Választási Iroda adatai alapján a Heves vármegyei választási adatok azt mutatják, hogy több településen is 70 százalék körül mozgott a részvételi arány a június kilencedikei választáson. Volt, ahol nagy csata előzte meg a polgármester választás eredményét, de volt olyan település is, ahol egyetlen jelöltre tudtak csak szavazni a választópolgárok. 

Számos érdekességet rejtettek a Heves vármegyei választási adatok
Számos érdekességet rejtettek a Heves vármegyei választási adatok (Illusztráció)
Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

A legnagyobb arányban Ivádon szavaztak

A 300 választópolgár közül 251-en szavaztak, 49-en pedig nem, ami azt jelenti, hogy 83,67 százaléka élt, 16,33 százaléka pedig nem élt szavazati jogával. A polgármesteri széket Ivády Zsolt foglalhatta el, aki a Fidesz - KDNP színeiben indult. 145 szavazattal nyerte meg a választást, ellenfelével, Ivády Gáborral szemben, aki 103 szavazatot kapott.

Kerecsenden szavaztak a legkevesebben

Az 1727 választópolgár közül csak 665-en jelentek meg a szavazáson, ami azt jelenti, hogy 1062-en nem szavaztak. Ez 38,51 százalékos részvételi arány, azaz, a választópolgárok 61,49 százaléka nem jelent meg a szavazáson. Az érvényes szavazatok alapján 581 szavazattal nyert egyedüli indulóként Sári László, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje.

Szoros volt az állás Tarnazsadányban

A községben négy polgármesterjelölt indult a választáson, ám közülük ketten küzdöttek meg a címért. Végül 228 szavazattal nyert Botos Péter Adrián, akitől Csík Miklós két szavazattal maradt le. Magas volt a részvételi arány a településen, a 861 választópolgár 72,13 százaléka jelent meg a szavazáson, tehát 621-en szavaztak. 27,87 százalék, azaz 240 választópolgár nem jelent meg.

Erős győzelmet arattak Bükkszentmártonban

A két polgármesterjelölt, Liktor Róbert és Baranyi Péter között határozottan választottak a település voksolói. 95,04 százalékos fölénnyel, 115 szavazattal nyert Liktor Róbert Baranyi Péterrel szemben, aki 4,96 százalékot, összesen 6 szavazatot kapott. A választópolgárok kevesebb mint fele, 49,80 százalék jelent meg a választáson, ami 123 szavazót jelent. 50,20 százalék, azaz 124 választópolgár nem élt voksolási jogával. 
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában