Úton

2024.06.29. 12:16

Itt kell terelésre, lezárásra számítani az M3-ason

Segítünk, hol kell emiatt terelésekre, lezárásokra számítani.Több helyen is zajlik útépítés az M3-ason, a 3-as, 24-es és 25-ös úton.

Heol.hu

Az Útinform hivatalos információi alapján a hétvégén is érvényben vannak az alábbi korlátozások az M3-as autópályán:

  • - az M0-s csomópont térségében a 10-es és 12-es km között új terelést építettek ki. A Vásárosnamény felé vezető oldalon sávelhúzással a külső és a leállósávra terelik a forgalmat, a főváros felé pedig csak a belső sáv járható. 
  • - Gödöllő és Bag között még tart a burkolatfelújítás. A Vásárosnamény felé vezető oldalon, a 31-es és a 37-es km között a külső és a leállósávot lezárták. A forgalom a belső sávon és az ellenkező oldal belső sávján halad. Budapest felé a külső és a leállósáv járható. A munka kapcsán, Vásárosnamény irányába a 36-os km-nél lévő Kisbagi pihenőt is lezárták. A 32-es km-nél fekvő Babati pihenőbe, a terelőelemek között biztosítják a kihajtást. 
  • - Mezőkövesd térségében a 134-es és a 143-as km között van zárva a Vásárosnamény felé vezető oldal. A forgalom a másik oldalon, a főváros felé két sávon, Vásárosnamény felé pedig egy sávon halad. A 139-es km-nél lévő Mezőnagymihály csomópont sem használható, így ott sem fel-, sem lehajtani nem lehet a Vásárosnamény felé tartó oldalon. 
  • - Hejőkürt térségében, a főváros felé tartó sávokat aszfaltozzák, ezért a 167-es és a 162-es km között a járműveket átterelték a szemközti oldalra, ahol irányonként csak egy-egy sáv járható. 
  • - a Vásárosnamény felé vezető oldalon, Polgár térségében is javítják a burkolatot. A 171-es és a 175-ös km között a forgalmat a Budapest felé vezető oldalra terelik át, ahol irányonként egy-egy sávon halad a forgalom. A Vásárosnamény felé vezető oldalon, a 175-ös km-nél fekvő Polgár csomópont lehajtóágát is lezárták. 
  • - Hajdúnánás térségében, a Vásárosnamény felé vezető oldalon, a 196-os és a 208-as km közötti szakaszt felújítás miatt lezárták. A munka érinti a 203-as km-nél fekvő Hajdúnánás/Tiszavasvári csomópontot is, ott sem le, sem felhajtani nem lehet. Kerülni csak jelentős kitérővel, az M3-as autópálya- Polgár- Tiszavasvári útvonalon, illetve az M35-ös autópálya felől lehet. 
  • -Vásárosnamény irányába a 226-os és a 228-as km között aszfaltoznak, a belső sávot lezárták. 
  • - Nyíregyháza térségében is felújítási munkák folynak. Budapest felé a 237-es és a 235-ös km között a belső sávot lezárták, illetve a 235-ös és a 233-as km között a forgalom a pálya melletti kollektor ágon halad. A Vásárosnamény felé vezető oldalon a 231-es és a 233-as km között is dolgoznak, a belső sávot lezárták. 

Heves vármegyén áthaladó főutakon is vannak korlátozások

A 3-as főúton, Miskolc déli határában, a 179-es km-nél felújítják a Harsányi úti felüljárót. A belváros felé tartókat mellékutcákra terelik. 
A 24-es főúton, Parád és Recsk között, több szakaszon elektromos kábelt fektetnek le. A 24-es, a 28-as és a 35-ös km-nél félpályás lezárás mellett dolgoznak.

  • A 25-ös főúton, Eger és Szarvaskő között, több szakaszon közműépítés és burkolatfelújítás miatt a fél útpályát lezárták.
  • Szarvaskő közelében, a 24-es km-nél javítják a burkolatot, félpályás lezárás van érvényben. 
  • Szentdomonkos térségében, a 47-es és az 50-es km között tart még a burkolatfelújítás. A főutat lezárták, a forgalmat továbbra is elterelik. 
    Szentdomonkos térségében, az 50-es és az 52-es km között támfalat építenek, félpályás lezárás mellett dolgoznak.

Ezen a hétvégén a kamiontilalom június 29-én, szombaton 22 órától, június 30-án, vasárnap 22 óráig lesz érvényben.
 További információkat az esetleges változásokról, nem tervezett aktuális napi munkavégzésekről és korlátozásokról az Útinform térképes nézetében találnak olvasóink.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában