Halálos ítélet

2024.06.13. 16:10

Macskacsaládokat dobtak ki az erdőbe Visonta és Domoszló között

A választás napján valaki 9, többnyire pár hetes macskát dobott ki az erdő szélére. Napokig keresték őket, a vihar és az eső ellenére túlélték. Az állatok gazdája a biztos halálba tette ki a szoptatós korú kölyköket.

Szabadi Martina Laura

Vasárnap délután 9 macskát dobott ki valaki az erdőbe Domoszló és Visonta között. Egy arra kerékpározó ember lett figyelmes arra, hogy sok cica van a fűben, többnyire pár hetes, önellátásra képtelen kölykök és 2 felnőtt nőstény, vélhetően anyamacskák.

Már biztonságban van a 7 kölyök és 2 felnőtt macska, de betegek
Forrás: Macska Honfoglaló Alapítvány/Beküldött fotó

Segítséget kért egy egri állatszerető civiltől, ő osztotta meg a videót illetve kezdte szervezni a macskák befogását. Ez napokig tartott, éjszaka is keresték őket önkéntesek. Több kismacska csak kedden lett meg, hiszen lecsapott a vihar a környékre és a kézhez szokott – tehát vélhetően gazdás – állatok teljesen megzavarodtak tőle, hogy az erdőbe kerültek, félelmükben elrejtőztek.

A feldebrői Macska Honfoglaló Alapítványhoz kerültek a kidobott cicák. Beszámolójuk szerint többüknek állatorvosi ellátásra van szüksége, köztük az egyik felnőtt állat is nagyon rossz állapotban van. Felhívták a figyelmet arra, hogy aki kitette őket, talán azt hitte, ezzel esélyük van életben maradni, de a 9 állat többsége néhány hét alatt éhen halt volna, ha nem mentik meg őket. Hangsúlyozták, még a felnőtt macskák sem biztos, hogy megúszták volna élve, a legrosszabbul éppek az egyik felnőtt nőstény van jelenleg is.

Az alapítvány kéri, hogy aki teheti, támogassa őket a Facebookon megadott lehetőségeken keresztül, a 9 macska ellátása ugyanis hirtelen hatalmas költséget jelent nekik, s ezen felül is több tucat állatról gondoskodnak. A nagyobbacska kölykök jutottak elsőként ellátáshoz, ők már kezdenek erőre kapni és játszanak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában