A Baromfiudvar Királya

2024.06.19. 18:30

Poroszlón még a pulykakas is páváskodhat a hét végén

A poroszlói Rendezvénytéren tartják meg szombaton a XIX. Heves Vármegyei Kakas-szépségversenyt és Bográcsfesztivált. A június 22-én 10 órakor kezdődőd kakas-szépségversenyre a gazdik június 20-i, csütörtöki határidővel adhatják le nevezésüket.

Sike Sándor

A szervezők szerint a verseny a falusi, háztáji jellegű szárnyasok bemutatását célozza meg. A baromfik mint a falusi porták jellegzetes állatai a szépségversenyen több kategóriában mérettetnek meg a tenyésztőkből, állatorvosból álló szakértő zsűri előtt. A tulajdonosa által történő felvezetés az alkalomra készített arénában zajlik.

HMM_0032
Kakas-szépségversenyt tartanak Poroszlón
Kakas-szépségversenyt tartanak Poroszlón (Illusztráció)
Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

A bírálati szempontok között szerepel: a fajta- és egyedi jelleg, viselkedés, emberközeliség például. A szervezők oklevéllel, serleggel (arany, ezüst, bronz) jutalmazzák kategóriánként az első három helyezettet, valamint kihirdetik a 2024. év Baromfiudvar Királya címet.

Nevezni baromfi-kakas, pulykakakas és liba-gúnár kacsa-gácsér kategóriákban lehet. A részletekről – a szépségverseny lebonyolításával és szabályaival, az értékelés szempontjaival kapcsolatos tudnivalókról – a szombaton 9.45 órakor kezdődő tájékoztatón hangzanak még el információk. Kérik is a verseny lebonyolítói, hogy minden nevező vegyen részt ezen.

Fontos tudnivaló továbbá, hogy a szépségversenyre történő szállítás, valamint a részvétel során kiemelten fontos az állatvédelmi és állatjóléti szempontok figyelembevételét. Kérik hát ezért is ezek maximális figyelembevételét és betartását!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában