Választások

2024.06.09. 08:54

Rendben kinyitottak a szavazóhelyiségek Gyöngyösön

Gyöngyösön biztosan új polgármestert választanak. A 14 önkormányzati képviselői mandátumért 42 jelölt van versenyben.

Szabó István

Gyöngyös 10 egyéni választókerületének 30 szavazókörében vasárnap reggel 6 órakor rendben elkezdődött a szavazás az Európai Parlament tagjai, a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, valamint a nemzetiségi önkormányzati képviselők közös eljárásban tartott 2024. évi választásán, tájékoztatta portálunkat dr. Kozma Katalin jegyző, a Gyöngyösi Helyi Választási Iroda vezetője. 

Elstartolt a szavazás
Elstartolt a szavazás 
Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

– Mindenhol rendben megkezdődött a munka, a bizottságok teljes látszámmal felálltak – közölte dr. Kozma Katalin.

A helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek 2024. évi általános választásán Gyöngyösön – a megválasztandó polgármesteren túl – a megválasztandó települési önkormányzati képviselők számát 10 főben, a kompenzációs listán megszerezhető mandátumok számát 4-ben határozta meg 2023. október 18-i határozatában dr. Kozma Katalin. Azaz, az eddigihez hasonlóan a polgármester és 14 képviselő alkotja majd az elkövetkező ciklusban is a döntéshozó testületet. 

Az már most nyilvánvaló, hogy Gyöngyösnek biztosan új polgármestere lesz a következő önkormányzati ciklusban, ugyanis Hiesz György jelenlegi városvezető nem indult a posztért. Helyét  – a Nemzeti Választási Iroda által közölt sorrendben – Szókovács Péter, Nagy Attila, illetve dr. Végh Attila polgármesterjelöltek közül veszi át valaki. Bármelyikük lesz a befutó, első ízben lesz Gyöngyös polgármestere. 

Gyöngyös 14 önkormányzati képviselői mandátumáért 42 jelölt van versenyben.

A települési roma nemzetiségi önkormányzati választáson 7 egyéni jelölt méretteti meg magát az 5 képviselői helyre. A ruszin nemzetiségi önkormányzat 3 képviselői helyére 4 jelölt pályázik Gyöngyösön.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában