Rangos elismerés

2024.06.02. 20:29

Sportkitüntetést vehetett át Budapesten Hiesz György

Gyöngyös polgármestere a Magyar Diáksportért díjat érdemelte ki a Magyar Diáksport Szövetségtől. Hiesz György egyedüli városvezető volt a kitüntetett testnevelők és sportszervezők között.

Szabó István

Balogh Gábor (balról), Hiesz György és Tóth Zoltán a díjátadón

Forrás: Gyöngyös Város Önkormányzata

Magyar Diáksportért díjjal ismerte el Hiesz György gyöngyösi polgármester munkáját a Magyar Diáksport Szövetség, tájékoztatta portálunkat pénteken a gyöngyösi városháza. Közlésük szerint a diáksportért végzett kiemelkedő tevékenységéért járó elismerést a szövetség csütörtöki, Budapesten tartott éves küldöttgyűlésén Balogh Gábor elnök és Tóth Zoltán alelnök adta át a Hiesz Györgynek.

A városháza közleménye kitér arra, hogy Gyöngyös városa az elmúlt években többször adott otthont diákolimpiai döntőnek, többek között kézilabda, sportlövészet, kyokushin karate, vagy uszonyosúszás sportágakban. Hiesz György úgy fogalmazott a közösségi oldalán a kitüntetéssel kapcsolatban, hogy sokat dolgoztak azon az elmúlt évtizedekben, hogy Gyöngyösön minden feltételt megteremtsenek a diáksport számára.

– Igyekezetünk eredményét a számos, városunkban megrendezett diákolimpiai döntő bizonyítja. Bízom benne, hogy a diáksport iránti elkötelezettség a következő évtizedekben is meghatározó marad városunkban – fogalmazott a gyöngyösi polgármester.

A díjra a Heves Megyei Diák- és Szabadidősport Egyesület terjesztette a Magyar Diáksport Szövetség elnöksége elé Hiesz Györgyöt, aki számos testnevelő és sportszervező társaságában, egyetlen városvezetőként vette át az elismerést, áll a gyöngyösi városháza közleményében.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában