Választás 2024

2024.06.07. 12:30

Visszavitte az Egri Magazinokat a városházára Domán

Domán Dániel visszavitte a választási bizottságok által problémásnak ítélt egri magazinokat a városháza. Szerinte az egriek pénzéből készülhettek a kiadványok és azt nem a propagandára kell használni.

Szabadi Martina Laura

– Aki 2019 októbere óta követi a közéletet, az számíthatott arra, hogy zavaros időszak  – mondta Domán Dániel péntek reggel a városháza előtt, ahova azért érkezett a Magyar Kétfarkú Kutyapárt által támogatott képviselőjelöltekkel, hogy az Egri Magazin két különszámának összegyűjtött példányait visszaszállítsák a polgármesteri hivatalnak. Mint ismert, a magazinok miatt a területi választási bizottság bírságot szabott ki Mirkóczki Ádám polgármesterre és a hivatalra. Domán kifejtette, hogy az egriek pénzéből készülhetett a 40 ezer példányszám és az online verzió.

HMM_0087
Domán Dániel visszavitte az Egri magazinokat a városházára
Domán Dániel visszavitte az Egri magazinokat a városházára
Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

– A magazin 2 különkiadása színtiszta propaganda a városvezetéstől, Mirkóczki Ádám és társai kaptak benne helyet, nem tükrözi a valóságot. A bizottság tiltása ellenére terjesztették. Nem tudjuk mennyibe került. Most visszahoztuk nekik, sajnos sokan már azután kidobták, hogy eljutott hozzájuk. Azért fogok dolgozni ha megválasztanak, hogy az ilyen kiadványok ne az önfényezésről, hanem a helyi kérdésekről szóljanak. Kérem a választókat, a szavazófülkében gondolják át az elmúlt 5 évet – mondta.

Kifejtette, szerinte az októbertől regnáló új közgyűlésben senkinek nem lesz többsége. Hozzátette, rengeteg a jelölt, durva a kampány, éppen csak Eger jövőjének a kérdései maradtak ki, érdemi vita nem zajlott a jelöltek között.
– Mi megírtuk a programunkat amelyet szakemberekkel, jelölttársaimmal dolgoztunk ki. Ez koncepció és nem ígérgetés, amit majd nem tartanak be a jelöltek, ahogy az eddigi ciklusokban történt.  Sajnálom, hogy a kampány egymás pocskondiázásán kívül mást nem hozott ki többségükből. Azok az emberek, akik az elmúlt 5 évben garanciát jelentettek a káoszra álcivil egyesületekkel indultak, kérdés, honnan van ennyi pénzük? Mi sem a gyűlölködésbe, sem a plakátháborúba nem akartunk belefolyni – mondta.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában