Rekordkísérlet

2024.07.02. 07:27

Ádáz pisztolycsata előszele érződik Gyöngyösön

A Mátraalja mellett Eger és Hatvan is beszáll a rekordkísérletbe. A cél az új csúcs: ehhez országszerte több mint 6 ezren kell, hogy egy időben vízipisztolyozzanak a résztvevő strandokon.

Szabó István

A tavalyi vízicsata a gyöngyösi strandon

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Fotó: Czimer Tamas

Gyöngyös idén is részt vesz a Magyar Fürdőszövetség által szervezett 2. Országos vízipisztolycsata és rekordkísérletben, adta hírül a gyöngyösi városháza. Közlésük szerint a július 6-i vízicsata célja a tavalyi, első eseményen beállított országos rekord megdöntése lesz.

– Az elmúlt nyáron közel 6 ezren vívtak egy időben vízipisztolycsatát az ország mintegy negyven fürdőjében, ezzel két rekordot is felállított a Magyar Fürdőszövetség kezdeményezése. Az országos rekordkísérletben a Dr. Csépe György Uszoda és Termálstrand is részt vett, a gyöngyösi strand gyermekmedencéjében folyt a csata, amely idén megismétlődik. A rekordkísérlet idén is egyidőben zajlik majd a résztvevő fürdőkben, amelyek élő videókapcsolatban lesznek egymással. A gyöngyösi csatát július 6-án, szombaton 14 és 15 óra között rendezik a városi strandon, ahol szeretettel várnak mindenkit, aki szeretne részese lenni ennek a különleges élménynek – közölte a gyöngyösi városháza. 

A szombati rekordkísérletben, a Magyar Fürdőszövetség tájékoztatása szerint, az Egri Termál- és Strandfürdő és a Hatvani Strandfürdő is részt vesz. Portálunkon beszámoltunk arról, hogy tavaly Gyöngyösön mintegy harmincan vettek részt az ártalmatlan, vidám küzdelemben, sőt, a nyári hőségben mindenkinek szemmel láthatóan jólesett, hogy csuromvizes lett. Vármegyénkből a gyöngyösi strand mellett a hatvani fürdő is jelentkezett a rekordkísérletre, de a kedvezőtlen időjárás miatt akkor lefújták az eseményt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában