10 hét 14 program

2024.07.20. 10:01

Elrejtett kincsek nyomába eredhetünk Gyöngyösön

Gyöngyös templomai, múzeumai regényes körülmények között elrejtett, majd megtalált kincseit fedezhetjük fel idegenvezető kalauzolásával.

Szabó István

A felújított Berényi–Haller–Orczy-kastély mennyezeti freskója

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Gyöngyös templomai, múzeumai regényes körülmények között elrejtett, majd megtalált kincseket, elfeledett, lefestett freskókat rejtettek, melyek ma már ékkövei a városnak. Ezek felfedezésére indul szakvezetéses séta július 20-án Cseh Katica idegenvezető kalauzolásával, tájékoztatta portálunkat a Gyöngyös-Mátra Turisztikai Közhasznú Egyesület. Közlésük szerint a sétán való részvétel ingyenes, előzetes regisztrációt nem igényel. A Gyöngyöst jobban megismerni szándékozó érdeklődőket 17 órára várják a Mátra Múzeum bejáratánál a garantált programra, amelyet akár két résztvevővel is megtartanak.

A városnézés része a Gyöngyösön igen népszerű, a helyi Tourinform Iroda által szervezett 10 hét 14 program eseménysorozatának, amely a nyári szünet 10 hetében 14 séta keretében segít felfedezni a mátraalji várost és annak környékét, mindig egy-egy témát helyezve a középpontba. Fontos tudni, hogy rossz idő esetén a program elmarad, nincs esőnap.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában