Gyalázat

2024.07.20. 07:30

Hiába vetettek, más aratott a kerecsendi kertelők helyett

Kerecsenden a Zöld Ház Jelenlét Pont közösségi kertjét is letarolták, de mások kertjét is megdézsmálták. Bár a tettes meglett, ez sovány vígasz.

Barta Katalin

Kerecsenden nem egyszerű az élet. Amit a békés polgárok szépen-lassan építgetnek, az pillanatok alatt megy veszendőbe. A Zöld Ház Jelenlét Pont vezetője, Román Kata tette szóvá, hogy ez nem mehet így tovább! 

Hiába vetettek, más aratott a kerecsendi kertelők helyett
Hiába vetettek, más aratott a kerecsendi kertelők helyett
Forrás: Román Kata/Facebook

Bejegyzése szerint ezen a héten három megrabolt kertről szereztek tudomást, az egyik épp a Zöld Ház Jelenlét Pont kertje volt, ahová innentől kezdve éjszakai őrséget szerveznek. A Fő utcán szörnyű pusztítás történt Román Antal kertjében, a Petőfi úton pedig a mindenki által szeretett, mindenkin segítő Lévai Sanyi bácsi kertjét pusztította el a tettes (tettesek?). - Éjszakai őrségünk sikerrel járt, mert a következő éjjel a horogra akadt a bűnös. De ez sovány vígasz azoknak, akik idős emberként erejüket megfesztíve dolgoztak március óta, hogy magukat, családjukat ellássák zöldségfélével. Dédelgették, pátyolgatták a növényeket, ültettek, locsoltak, kapáltak és örültek a sarjadásnak, növekedésnek, s persze remélték a jó termést. A kertnek lelke van. És a kertésznek is. A lopás, a vandál pusztítás ezt zúzza össze. Ennek a kárnak a helyreállítására a jogos büntetés kevés. Talán nemcsak a fölháborodásban foghatnánk össze, hanem a kárpótlában is ki-ki szíve és tehetsége szerint - írta bejegyzésében Román Kata.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában