Természet

2024.07.25. 07:29

Öntözőzsákok segítik a fiatal fák fejlődését Egerben

Idén 100 darab öntözőzsákot szerzett be az egri önkormányzat, melyeket ezen a héten a Városgondozás Eger Kft. munkatársai helyeztek ki szerte a városban.

Heol.hu

Egerben hangsúlyos tevékenység a fásítás, az önkormányzat mellett civilek is gyakran ültetnek facsemetéket. Fontos azonban megjegyezni, hogy az ültetéssel nem állhat meg a munka, a fák utógondozása elengedhetetlen a hosszú távú fejlődésük elősegítése érdekében - írja közleményében az egri városgondozás.

Öntözőzsákok segítik a fiatal fák fejlődését Egerben
Öntözőzsákok segítik a fiatal fák fejlődését Egerben
Forrás: Városgondozás Eger Kft.

Nagy hőségben és szárazabb időszakokban a facsemeték öntözését sok esetben a Városgondozás Eger Kft. látja el. Ültetés után 4-5 évig is eltart, mire egy fa kellően mélyre ereszti gyökereit ahhoz, hogy a talajvízből megfelelő mennyiségű folyadékot vehessen fel. Addig azonban gondoskodni kell a víz utánpótlásáról, amiben nagy segítséget jelentenek az új öntözőzsákok. A 75 literes térfogatú zsákok órákon keresztül lassan, csepegtetve eresztik a vizet közvetlenül a fák törzséhez. Ez a módszer jóval hatékonyabb a víz utánpótlására a hagyományos locsolásnál. A Városgondozás minden héten utántölti a zsákokat, a fiatal fák egészséges fejlődése így biztosított - részletezték.

Kiemelték, a zsákok sötétzöld színűek és a fák törzse köré vannak rögzítve, így egyértelműen beazonosítható, hogy nem hulladékként lettek kihelyezve. A Városgondozás bízik abban, hogy ebből kifolyólag nem is jelenik meg illegálisan lerakott hulladék az öntözőzsákok körül.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában