Palócnapok

2024.07.13. 15:50

Rengetegen kíváncsiak palócoknapokra Parádfürdőn

Remek zenés, táncos programok, ínyenc falatok, hideg italok mellett zajlanak és este tízig tartanak a Palócnapok Parádfürdőn.

Barta Katalin

Rengetegen kíváncsiak palócoknapokra Parádfürdőn

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

A pokoli hőség sem riasztotta vissza azokat, akik Parádfürdőn szerettek volna mulatni a Palócnapokon. Péntek este a Freskó rendezvényteremben és annak teraszán a fúvószenekarok muzsikájával és táncformációk látványos bemutatóival kezdődött a programsorozat, majd nosztalgia bulival folytatódott ahol az Univerzál Partyzenekar gondoskodott a jó hangulatról. 

Szombaton már kora reggel érkeztek a vadásztársaságok, baráti társaságok főzőcsapatai és a palóc népviseletbe öltözött csoportok, hogy elvegyüljenek a parádfürdői park árnyat adó fái alatt. Miközben ínycsiklandó illatok szálltak a magasba, a Freskóban Bocsi Éva gyönyörű palócbabáiban, Bíró Ernő festőművész alkotásaiban és a helyi hímzőszakkör legszebb munkáiban gyönyörködhettek a látogatók.  

A parkba kitelepültek a helyi és környékbeli művészek, iparművészek, a gyerekek pedig népi játékokkal és mesterségekkel ismerkedhettek.

A délelőtti ünnepélyes megnyitó után a színpadon látványos sportfavágók bemutatójával folytatódott a program, délután háromtól pedig a Cifra Istálló elől indul a hagyományőrző csoportok színes felvonulása, amelyet a nagyszínpadon tartott Palócgála követ. Ezen  néptánccsoportok, kórusok és zenekarok lépnek fel.

Az este zenei programokkal zárul: a Quattro, a godfater. zenekar koncertjei után látványos tűzijátékkal ér véget a nap. Vasárnap a Palócnapi ünnepi szentmisével zárul a rendezvénysorozat.

Rengeteg ingyenes programmal is készültek a szervezők, így minden korosztály jól szórakozhat. Válogathatunk míves kézműves portékák között, lesznek prevenciós egészségi szűrővizsgálatok, a kicsiknek arcfestés és sétakocsikázás, Palócföldi játszóudvar, szabad tűzön készült ételek és népi étkek kóstolója, fazekasság, kosárfonás, szövés, hímzés, fafaragás a Mesterségek udvarában. 

Mudriczki József a település polgármester úgy fogalmazott a hőség ellenére rengetegen vannak Parádon és kivétel nélkül jól szórakoznak. Aki most indulna el, még nem késő. Este tízig garantáltan jól szórakozhat.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában