Zajos

2024.07.27. 08:40

Sirokban újra a dübörgő kőszállítókra panaszkodnak

Elegük van a sirokiaknak a kőszállító teherautók okozta zajból, kényelmetlenségekből. A polgármester helyszíni bejárást kezdeményez.

Barta Katalin

Sirokban az utóbbi időben a megnövekedett a teherforgalom, ezen belül a kőszállító teherautók forgalma. A sebességgel, a zajjal is gond van. Tuza Gábor polgármesterhez több lakossági panasz is érkezett az elmúlt időszakban a zavaró jelenséggel kapcsolatban. Közösségi oldalán arról számolt be, hogy a 24-es számú főút és a 2412-es számú összekötő út (Sirokban a Petőfi út) a Magyar Állam tulajdonát képezi, és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Heves Vármegyei Igazgatósága kezelésében van. Az említett fő út és a Petőfi út siroki szakaszán egyelőre nincs súly- és mennyiségi korlátozás. A sebességkorlátozás a KRESZ-ben, a lakott területre vonatkozó 50 kilométer per óra vonatkozik. 

Sem a közút kezelőjének, sem a fuvarozónak, vagy fuvaroztatónak semmiféle kötelezettsége nincs arra, hogy a helyi önkormányzatot tájékoztassa a nem önkormányzati tulajdonú utakon történő szállítások céljáról, időbeli és mennyiségi intervallumáról, vagy engedélyt kérjen a szállításra. A jelenleg érvényben lévő szabályok ezek. Épp ezért, vagy ennek ellenére a polgármester próbál információt szerezni a problémás szállításokkal kapcsolatban. Kezdeményezett egy helyszíni bejárást is a felvetett probléma megoldásának reményében - tájékoztatta a lakosságot a polgármester. 

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában