Nélküled

2024.07.11. 12:55

Kiderült, hogy mi is történik a zenélő úttal

Az interneten több helyen felbukkant az a hír, hogy a 21-es főútra tervezett zenélő szakasszal problémák merültek fel. Az Építési és Közlekedési Minisztérium válaszolt a zenélő úttal kapcsolatos kérdéseinkre.

Heol.hu

Olvasónk is jelezte portálunknak, hogy már tart a zenélő út kivitelezés és felkerültek a hangjegyek, de némelyiket valamiért leaszfaltozták. Az Építési és Közlekedési Minisztérium válaszából kiderült, a 21-es számú főút 4+000 kilométer szelvény térségébe tervezett akusztikus burkolati jel, úgynevezett „zenélő aszfalt” építési munkái még nem fejezték be.

Hamarosan kész a zenélő út
Hamarosan kész a zenélő út
Forrás: Pajtók Gábor/Facebook

– Az eddig elkészült felfestések próbaszakaszok voltak, melyek több dallamrészletre, eltérő hangzásra készültek el, így a korábban látott állapot nem volt véglegesnek tekinthető. A próbaszakaszok alapján kiválasztották a megvalósítandó dallamot, valamint a hangzást. A végleges dallam felfestése érdekében a külső sáv marását és a kopóréteg aszfaltozását a vállalkozó már elvégezte, majd a legyártott sablonok segítségével -az új kopórétegen- felfestik a végleges akusztikus burkolati jeleket. Tekintettel arra, hogy a vállalkozó feladataként a megvalósítás egyik eleme volt a próbaszakaszok készítése is, így ez nem jelent többletköltséget. – fogalmaztak kérdésünkre.

Hozzátették, a marási, aszfaltozási, illetve a festési munkák két ütemben készülnek el, így a két munkafolyamat között a forgalomterelést július 4-től -ideiglenesen feloldották.

A zenélő út hamarosan elkészülhet

Ahogy azt portálunk is megírta, a jelenlegi tervek szerint az akusztikus burkolati jel festési munkái 2024. július végére befejeződnek , akkor várható az érintett útszakasz forgalomkorlátozásának végleges feloldása.

Mint ismert az érintett útszakasz az Ismerős Arcok zenekar Nélküled című slágerét fogja visszaadni, mely az eredeti tervek szerint Nógrád vármegyében szórakoztatta volna az autósokat. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában