Gyógyvíz

2024.08.18. 06:55

A legdrágábbak között a szalóki gyógyfürdő

Egy kivételével a 8-9 ezer forintos árszinten mozognak a legdrágább vidéki gyógyfürdők belépőjegyei, írta a Termál Online.

Heol.hu

Összegyűjtötte a 4 legdrágább vidéki gyógyfürdőt a Termál Online. Mint írják, tízezer forint feletti felnőtt jegyárat csak az egyik helyen kínálnak, ott is csak hétvégén és ünnepnapokon.

saliris thermal & spa szálloda és fürdőkomplexum
Saliris thermal & spa szálloda és fürdőkomplexum 
Fotó: Hunguest Saliris Egerszalók/Facebook

„Néhány napja írtunk a legdrágább belépőjegyeket kínáló hazai gyógyfürdőkről. Az országos mezőnyből ezen a téren három gyógyfürdő emelkedik ki. Mindhárom Budapesten található és mindegyik neves műemlékfürdő, rengeteg külföldi vendéggel, így nem véletlen, hogy borsosak a jegyáraik (itt olvashat róluk). Viszont érdemes megnézni, hogy az ország Budapesten kívüli részén melyek a legdrágább jegyárakat kínáló gyógyfürdők. Fontos megemlíteni, hogy ebből a szempontból kizárólag a hivatalosan is gyógyfürdő címmel rendelkező létesítményeket vettük sorra. Jegyárak terén, ebből a szempontból négy vidéki gyógyfürdő említhető. Mondhatjuk, hogy hagyományosan, hiszen – az egyik, időközben felújított fürdő kivételével – egy öt-hat évvel ezelőtti, hasonló összeállításban is az élen végeztek volna – írták a cikkben.

 

Az egerszalóki Saliris Thermal & Spa szálloda és fürdőkomplexum gyógyfürdő címmel is rendelkezik. Náluk egy felnőtt belépő 9 ezer forintba, nyugdíjasoknak 65 év felett 7 ezer 500 forintba kerül, a gyermekjegy (3-14 év) ára pedig 7 ezer forint. Azonban fontos megemlíteni, hogy akik nem ragaszkodnak a hatalmas fürdőhöz, azok a Saliris melletti Nosztalgia Strandfürdőben is élvezhetik az egerszalóki gyógyvíz hatását. A hárommedencés szabadtéri fürdőben a felnőtt jegy 2 ezer 100 forintba, a nyugdíjas belépő 65 év felett pedig 1700 forintba kerül. 

A legdrágább egyébként a Termal Hotel Visegrád – legalábbis hétvégén. Ilyenkor 10 ezer 500 forintos áron lehet megmártózni ott.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában