Öregdiákok összetartozása

2024.08.08. 21:01

Bővült a gyöngyösieket is soraiban tudó MATE Alumni közössége

A Tusványos Fesztiválon a MATE országhatárainkon túli képzési helyein végzettek közül 12-en vehették át az Alumni kártyát.

Szabó István

Tusnádfürdőn, a 33. Tusványos Fesztiválon fogadta be a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) az Alumni közösségének legújabb tagjait. Minderről Nagy Réka, a MATE gyöngyösi Károly Róbert Campus kommunikációs munkatársa tájékoztatta portálunkat. Mint mondta, a MATE Alumni közössége 2021 novembere óta bővül folyamatosan a MATE, valamint jogelőd intézményeinek végzett hallgatóival.

Tusnádfürdőn bővült a gyöngyösieket is soraiban tudó közösség
Tusnádfürdőn bővült a gyöngyösieket is soraiban tudó közösség 
Fotó: MATE Károly Róbert Campus

Mint megtudtuk, a Tusványos Fesztiválon az országhatárainkon túli képzési helyeken végzettek közül 12-en vehették át prof. dr. Gyuricza Csaba rektortól az Alumni kártyát, ami az összetartozás szimbóluma. Az egyetem rektora hangsúlyozta, bár Magyarországon közel sincs még akkora hagyománya az öregdiák szervezeteknek, mint Nyugat-Európában vagy az Egyesült Államokban, a MATE számára fontos, hogy lehetőséget biztosítson egykori hallgatóinak arra, hogy nyomon tudják követni egymás szakmai pályafutását. A közösség emellett azt a célt is szolgálja, hogy a tagok figyelemmel kísérhessék az egykori alma materben folyó oktatási, kutatási és innovációs tevékenységet, emelte ki a rektor.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában