Dobó és a többiek

2024.08.10. 08:50

Díjat nyert az Eger, 1552 című film

Children Cinema Awards fesztiválon díjazták Szász Attila 17 perces rövidfilmjét, amely az egri vár ostromát a gyerekek szemszögéből mutatják be.

Heol.hu

– Büszkeség- Újabb elismerésben részesült az "Eger, 1552" című film – közölték Eger hivatalos Facebook oldalán.

– Szász Attila 17 perces rövidfilmje az egri vár ostromát a mai gyerekek szemszögéből mutatja be. A filmet eddig négy kontinens 12 országában vetítették, idén volt Egyiptomban és látható lesz Kínában, Grúziában és Indiában is. Magyarországon kizárólag az Egri vár mozitermében tekinthető meg. Az "Eger, 1552" című film 2022-ben az Oscar-kvalifikáló Chicagói Nemzetközi Gyermekfilm Fesztiválon a Legjobb kisjátékfilm kategória 2.díját, a kaliforniai 21. Tiburon Nemzetközi Filmfesztiválon a Legjobb Rövid Gyerekfilm kategóriában kapott elismerést. 

A napokban a holland Children Cinema Awards fesztiválon díjazták, ahol a Legjobb Rendező díját zsebelte be, így az alkotás számára ez már a harmadik elismerés és egyben a huszonharmadik fesztiválszereplés. A díjazott filmeket decemberben Amszterdamban vetítik le szintén egy fesztivál keretében, ahol a legjobb gyerek- és ifjúsági filmeknek járó Golden Eagle díjat is átadják – írták a filmről.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában