Felajánlásokat várnak

2024.08.04. 07:56

Gyűjtés indult a markazi vár felújítására

Markaz önkormányzata a költségvetéséből, továbbá jövőbeni pályázati forrásból, valamint lakossági felajánlásokból végezné el a munkát. A község 100 éves Turul Emlékművét is így újítják majd fel.

Szabó István

Markaz önkormányzatának képviselő-testülete a július 17-én megtartott ülésén megtárgyalta a Turul Emlékmű és a Markazi Vár felújításának megtárgyalása című előterjesztést, tájékoztatott a közösségi oldalán Holló László polgármester. Közlése szerint a grémium 7 igen szavazattal, ellenvélemény, illetve tartózkodás nélkül az  alábbi döntést hozta.

A markazi vár falainak stabilizálása rendkívül fontos
A markazi vár falainak stabilizálása rendkívül fontos 
Forrás: Markaz / Facebook

– A képviselő-testülete úgy döntött, hogy Markaz községi önkormányzat költségvetése, jövőbeni pályázati forrás, valamint célzott lakossági felajánlások terhére fel kívánja újíttatni Markazon, a Fő utca 98. szám előtti közterületen található Turul Emlékművet, valamint a 019/2 helyrajzi számon található markazi várat, melyek felújítására gyűjtést szervez a Markaz Községért Alapítványon keresztül – részletezte Holló László.

A testületi döntés előzményének tekinthető, hogy a Heves Megyei Kormányhivatal Építésügyi és Örökségvédelmi Főosztály egy lakossági bejelentést követően felszólította Markaz Község Önkormányzatát a várfalak stabilizálására. A Turul Emlékmű tekintetében lakossági kezdeményezés is indult az idén 100 éves emlékmű felújítására, mely Markaz épített örökségének egyik legnagyobb kincse. A felajánlások a Markaz Facebook-oldalon megtalálható számlaszámra utalhatók.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában