Rendezvény

2024.08.22. 17:29

Hetven évet ünnepeltek a bélapátfalvi horgászok

A támogatókat és a legrégebbi tagokat is köszöntötték a Bélapátfalvai Cementgyár Horgászegyesület rendezvényén.

Heol.hu

Horgászversennyel, közös ebéddel és programokkal ünnepelte fennállásának hetvenedik évfordulóját a Bélapátfalvai Cementgyár Horgászegyesület. Augusztus 19-én a Gyári-tó partjára várták a tagságot, és először a törpeharcsafogó versenyt rendezték meg felnőtt és gyermek kategóriában, majd sörivó- és lufifújó versenyt rendeztek, ebédeltek és Szabó Dénes tagtársuknak köszönhetően zenével is múlatták az időt. Megemlékeztek az elmúlt évtizedekről is, emlékplakettel jutalmazták a legrégebbi tagokat. Az 1960-as években, gyerekként lettek horgászok Erdélyi István, Remenyik Zoltán, Sas Dénes és Sepelye István János. Rajtuk kívül is megköszönték a támogatást Öllei Zita könyvelőnek, Gazda Miklósnak, a helyi ABC vezetőjének és Ferencz Miklósnak, a Szomjas Csuka vezetőjének. Utóbbi egyébként a városi ünnepségre egy kondér halászlevet is főzött a horgászok által összeadott halakból. Emléklapot kapott a rendezvényen Bali András, Báder Zsolt, Pelye László, Ferencz Ervin és Szabó Dénes, akik mindig segítenek az egyesületi munkában.

Törpeharcsa fogó verseny
Törpeharcsa fogó verseny
Fotó: Skultéti Imre/Facebook

Sepelye Istvánné, az egyesület februárban megválasztott elnöke lapunknak elmondta, 1954-ben a cementgyár alapította a szervezetet, első elnöke az akkori igazgató volt. Akkoriban 10-15 fővel indultak, mostanra azonban sokkal többen lettek. Csak a felnőtt tagok száma 86, rajtuk kívül négy ifjúsági és 34 gyerek tagtársuk van. Azon vannak, hogy minél több utánpótlásuk legyen.

Sepelye Istvánné elmondta, az önkormányzattal is mindig jó volt a kapcsolatuk, tőlük bérlik a tó területét, illetve a horgászházat, anyagi támogatást és felajánlásokat is kapnak a helyhatóságtól. Most egyébként az önkormányzat nagy beruházásra készül a tavon, hiszen a katasztrófavédelem felhívására megszüntetik a tó szivárgását. Bíznak benne, hogy ezt sikerül megoldani úgy, hogy a halak nem kerülnek veszélybe az esetlegesen a víz egy részének leeresztésével járó beavatkozás során. A kis, 1,8 hektáros tóba folyamatosan telepítenek halakat, idén is terveznek még keszeget, illetve süllőivadékot hozni a vízbe, pontyból már csak három mázsa hiányzik a tervezett 12 mázsából. Sepelye Istvánné kifejtette, céljuk, hogy a tavat megőrizzék horgásztónak, a fürdés eddig is tiltott volt benne, és így marad továbbra is, nem csak az embereknek, de a kutyáknak sem szabad a vízbe menniük. Az egyesület igyekszik megfelelni a tagság igényeinek a lehetőségeihez mérten, szeretnék elérni a horgászház és a csónaktároló felújítását.

Törpeharcsa fogó verseny
Törpeharcsa fogó verseny
Fotó: Skultéti Imre/Facebook

A törpeharcsafogó verseny végeredménye:

Felnőttek: 1. Ficzere Ferenc, 2. Koncz Ákos, 3. Koncz Roland

Gyerekek: 1. Gnotek Dániel, 2. Molnár Dominik, 3. Báder János

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában