Elismerések

2024.08.24. 19:58

Heves díjazottjai példaként állhatnak mindenki előtt

Tizenhatan kaptak az ünnepen.

Molnár Helga

Díjakat osztottak ki Hevesen a városi díszünnepség keretein belül az államalapítás ünnepén

Forrás: Sveiczer Sándor/Facebook

Négynapos programsorozattal készült Heves városa az idén Szent István király, az államalapítás és az új kenyér ünnepére. A számos zenei rendezvény mellett hagyományosan augusztus 20-án, díszünnepség keretében adták át a városi kitüntetéseket.

Sveiczer Sándor polgármester közösségi oldalán úgy fogalmazott, szép hagyomány, hogy a városban az államalapítás ünnepén díjakat, kitüntetéseket nyújtanak át azoknak, akik kiemelkedő munkát végeztek a település érdekében.  Az idén 16-an kerültek fel Heves város “dicsőségfalára”.

  • Pro Urbe Heves díjat vehetett át Lányi József önkormányzati képviselő. Heves Város Közszolgálatáért elismerésben részesült oktatás-nevelés területén Rácz Lászlóné, a HVBÓKI Arany János úti Tagóvodájának óvodapedagógusa, Bolyhos Izabella, a Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Óvoda pedagógusa, Kisné Fehér Anna, a Hevesi Körzeti Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola főigazgató-helyettes pedagógusa és Bányai Ilona, az Eötvös József Református Oktatási Központ pedagógusa.
  • Heves Város Közszolgálatáért kitüntető díjban részesült az egészségügy területén Varga Jenőné körzeti orvosi szakasszisztens. Heves Város Közszolgálatáért elismerést vehetett át szociális gondoskodás területén Csontos Jánosné szociális gondozó. Heves Város Közszolgálatáért kitüntető díjban részesült közszolgálat területen Ecsegi Gábor, a Hevesi Közös Önkormányzati Hivatal Pénzügyi Iroda vezetője. Heves Város Közszolgálatáért díjjal ismerték el a katasztrófavédelmi feladat ellátás területén Gulyás Imre tűzoltó főtörzsőrmester, a rendőrségi feladat ellátás területén pedig Balázs István, a Hevesi Rendőrkapitányság rendőr alezredesének munkáját.
  • Heves Város Tehetséges Tanulója emlékérmet vehetett át Vig Julianna, a Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Óvoda 4. osztályos diákja, Balázs Boglárka, a Hevesi Körzeti Általános Iskola és AMI 6. osztályos tanulója, valamint Drahos Attila, az Eötvös József Református Oktatási Központ 12. végzős diákja.
  • A település képviselő-testülete Heves Város Sportjáért emlékérmet adományozott sportvezető/testnevelő tanár kategóriában Valovics Anikó, a Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Óvoda pedagógusa, edző kategóriában Balog Renáta, és egyéni sportoló kategóriában Penti Richárd részére.

Az ünnepségen közreműködtek Eperjesi Erika és Kriston Milán, a Miskolci Nemzeti Színház művészei, az Egri Mazsorett Együttes, valamint Kovács Sándor magyartanár.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában