Újra együtt lehettek

2024.08.08. 21:24

Régi ismerősök találkozhattak az Erdőtelki Arborétumban

Az Erdőtelki Arborétumba látogattak el a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem campusainak volt hallgatói. Az Alumnis programok egyik fő célja az intézmény egykori hallgatói közötti kapcsolatépítés.

Heol.hu

Az egyetem adta hírül Facebook oldalán, hogy a MATE jogelőd intézményeinek egykori hallgatóit, Dr. Zörög Zoltán a MATE Károly Róbert Campusának főigazgató-helyettese fogadta, majd Zöllei Tamás, az Arborétum vezetője vezette körbe a résztvevőket. Mint írják, a hatalmas fák lombkoronái által nyújtott árnyéknak hála kellemes nyári idő fogadta az Erdőtelki Arborétumba látogató kis csapatot. 

Az ingyenes vezetett túrára többek között Kaposvárról, Gödöllőről és Gyöngyösről is érkeztek érdeklődők. A program során az alumnisok megismerték a park történetét, megnézték az ország legnagyobb cukorsüveg fenyőjét és ezüsttörzsű fenyőjét, az arborétum növénykülönlegességeit, valamint a látogatók előtt még zárt égerlápot is.

Mindezek mellett hallhattak arról is, hogy a klímaváltozás milyen hatással van a gyűjtemény fáinak életére és hogy milyen tendenciák voltak megfigyelhetők az elmúlt évek során. Arról is tanulhattak, hogy mik azok a fajok, melyek példányszáma várhatóan ritkulni fog a közeljövőben. Emellett megismerkedhettek a fejlesztési elképzelésekkel is.

A program szervezője, Kovácsné Burunkai E Patrícia a Hallgatói Szolgáltatások Központjának koordinátora elmondta, hogy az Alumni rendszer legfontosabb célja, hogy az egyetem kapcsolatban maradjon végzett hallgatóival. Ennek érdekében a jövőben újabb kirándulásokat szerveznek majd, ahol a résztvevőknek lehetőségük lesz új kapcsolatok kiépítésére és a meglévők ápolására.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában