Útfelújítás

2024.08.26. 21:48

Több mint 68 milliós beruházás zárult le Detken

A Petőfi Sándor utca burkolatának rekonstrukciója történt meg a kapcsolódó elemekkel. Fásítás és füvesítés is kísérte a munkát.

Szabó István

Befejeződtek a Petőfi út fejlesztése Detk településen elnevezésű projekt építési munkálatai, tájékoztatta portálunkat sajtóközleményében a község önkormányzata. Közlésük szerint Detk Községi Önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Plusz keretében 2023. januárjában pályázatot nyújtott be a meglévő úthálózatának fejlesztése, a település közintézményeinek jobb megközelíthetősége, a lakóterületekkel való kapcsolódások javítása, a településszintű közlekedésbiztonság növelése céljából. A község a pályázat alapján 68,74 millió forint vissza nem térítendő, száz százalékos intenzitású európai uniós támogatásban részesült. 

Stefanovszki Tamás polgármester elmondta, hogy a projekt megvalósítása ez év június elsején kezdődött.

– A projekt kivitelezése során megtörtént a Petőfi Sándor utca 510 helyrajzi számú összefüggő szakaszain a burkolat felújítása, a kapcsolódó csapadékvíz-elvezetési és zöldfelület-fejlesztési elemekkel. A munkák magukban foglalták az útfelület előkészítését, a megsüllyedt szakaszokon lokális pályaszerkezet cseréjét, AC-11 kopóréteg, illetve padka kialakítását. A beruházás részeként sor került gyalogosvédelmi korlát kialakítására, mely a gyalogosok biztonságát növeli, továbbá lombhullató fák telepítésére és a padkán túli területek füvesítésére – összegezte Stefanovszki Tamás.

(Főolfali képünk illusztráció, forrás Shutterstock.)
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában