Mozgás

2024.08.12. 06:56

Új útvonalon halad a Virágos Egri Séta, érdemes ismét együtt sétálni

A nagy sikerű Virágok, fák, kertek tematikájú ingyenes belvárosi sétára megújult útvonallal várják a zöld értékek iránt érdeklődőket.

Heol.hu

Egy újabb belvárosi sétán ismét szakavatott vezetők segítségével fedezhetik fel a városba érkező vendégek az épített örökséget és az azt körülölelő parkokat, védett fákat és egynyári növényeket – adta hírül sajtóközleményben az Eger Városi Turisztikai Kft. 

Mint írják, a megújult útvonalnak köszönhetően a program azok számára is rejt újdonságokat, akik a korábbi sétákon is részt vettek. A megújult másfél órás séta augusztus 15-én, csütörtökön délelőtt 10 órakor indul a Gárdonyi kertből. A séta során, Gárdonyi Géza házától az Egri Váron keresztül az Érsekkertig sétálnak a résztvevők. 

A júliusi Virágos egri séta
A júliusi Virágos egri séta
Fotó: Gál Gábor/Heves Megyei Hírlap 

Az esemény házigazdái ismét a szakmájuk jeles képviselői lesznek, így Badacsonyiné Bohus Gabriella, idegenvezető, Ferenczy Tamás, Eger Város főkertésze és Hacsi Tamás, tájépítész. A városnéző séta pedig többek között a Virágos Magyarország versenyhez kapcsolódik. A környezetszépítő verseny célja, hogy olyan vonzó településképek épüljenek, amelyek kialakítása a fenntartható fejlődés jegyében történik.

Ezek mellett pedig a közösségépítés is a célok között szerepel. Fontos, hogy a városok és falvak lakóinak életminősége javuljon, és hogy a környezettudatos gondolkodás a mindennapjaik szerves részévé váljon. A megmérettetés a természeti és az épített örökség megőrzéséhez és gyarapításához is hozzájárul. A Virágos Egri Sétán a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, amit a Visit Eger oldalán lehet megtenni. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában