Sajtótájékoztató

2024.08.12. 15:33

Vona Gábor elindította a változás szövetségét Gyöngyösön

A Második Reformkor elnöke bejelentette, hogy a 2026-os országgyűlési választásokon Heves vármegye 2-es számú választókerületében egyéni országgyűlési képviselőjelöltként indul.

Szabó István

Hétfői, gyöngyösi sajtótájékoztatóján Vona Gábor, a Második Reformkor párt (2RK) elnöke bejelentette, hogy 2026-ban, a soron következő országgyűlési választásokon Heves vármegye 2-es számú választókerületében egyéni országgyűlési képviselőjelöltként fog indulni. 

 Vona Gábor a gyöngyösi sajtótájékoztatóján beszél
 Vona Gábor a gyöngyösi sajtótájékoztatóján beszél 
Forrás: Szabó István / Heves Megyei Hírlap

– Ez a feladat nem ismeretlen a számomra, hiszen 2010-ben, 2014-ben és 2018-ban is voltam már ebben a térségben országgyűlési képviselőjelölt. A legutóbbi, 2022-es választásokon csak azért nem indultam, mert 2018 és 2023 között nem vettem részt az országos pártpolitikában. 2023. szeptemberében viszont egy új párt, a Második Reformkor, a 2RK vezetőjeként tértem vissza a hazai közéletbe. Ennek a pártnak a színeiben fogom megmérettetni magam 2026-ban – jelentette be Vona Gábor.

 A Második Reformkor elnöke a két év múlva esedékes választást sorsdöntőnek nevezte.

– Számomra az a tétje ennek a választásnak, hogy tudunk-e kormányt váltani. A kormányváltáshoz az egyéni választókerületekben is le kell tudni győzni a Fideszt, különösen igaz ez a vidéki választókerületek tekintetében. Én érzem magamban az erőt, a képességet, hogy ezt a feladatot ebben a választókerületben elvégezzük. Nem csatatérré szeretném változtatni a választókerületet, konszenzust szeretnék létrehozni benne – a változás szövetségét kívánom megteremteni. Mindenkit képviselni szeretnék, aki változást szeretne az országban. Ez a változás egy ilyen szövetséggel érhető el – mutatott rá Vona Gábor.

A gyöngyösi származású pártelnök arról is beszélt, hogy a versenytársa a választókerületben nyilván Horváth László lesz, a Fidesz-KDNP jelenlegi országgyűlési képviselője. 

– Tisztelem őt, elismerem a munkáját, ezzel együtt alkalmatlannak tartom, hogy ezt a választókerületet képviselje a magyar országgyűlésben. Nyilván, ő meg engem tart alkalmatlannak. Van módja, hogy ezt a véleménykülönbséget eldöntsük: egy vitára hívom Horváth Lászlót. Döntsük el, ki mit gondol, milyen jövőképet tud ígérni ennek a választókerületnek. Az lenne a legjobb, ha folyamatosan tudnánk vitát folytatni, már most, a ciklus közepétől – mondta Vona Gábor.

Mint közölte, a készülőben levő programjának a címe: Jólét és lendület. 

– Ennek megalkotása folyamatban van, és mindenki bekapcsolódhat. Azért jólét az egyik címszó, mert ez a térség körülbelül olyan adottságokkal rendelkezik, mint Székesfehérvár: közel van Budapest, nagyon jó a közlekedés, kitűnőek a természeti adottságok, a Mátra és a Bükk az ország második legfrekventáltabb turisztikai övezete. Az állításom mégis az, hogy az itt élő emberek nem élnek olyan jól, mint élhetnének. Miért lendület a cím másik szava? Mert ez a térség stagnál ilyen jó adottságok ellenére. A lendület visszanyeréséhez változásra van szükség, a változás szövetségére, amely a mai napon elindult – foglalta össze Vona Gábor.

A közeljövőben az ország több pontján is bemutatkoznak a párt képviselőjelöltjei, tette hozzá Vona Gábor.



 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában