Útépítés

2024.09.06. 12:00

53 millió forintból újul meg a Fő út Kompolton

Már zajlik a munka a 475 méter hosszúságú útszakaszon. A beruházás célja alapvetően a modern és biztonságos közlekedés megteremtése a két településrész között.

Szabó István

Kompolton zajlik a Fő út felújítása

Forrás: Szabó István/Heves Megyei Hírlap

Elkezdődtek a Fő út fejlesztése Kompolton elnevezésű projekt építési munkálatai a településen, tájékoztatta portálunkat a kompolti önkormányzat. Közlésük szerint Kompolt önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz (TOP Plusz) révén 53,06 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásban részesült. A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg, tették hozzá.

Kompolton zajlik a Fő út felújítása
Kompolton zajlik a Fő út felújítása
Forrás: Szabó István/Heves Megyei Hírlap

– Kompolt önkormányzatának célja a beruházás révén korszerű és biztonságos közlekedés megteremtése a két településrész között, összekapcsolva a szegregátumokat a faluközpontban található szolgáltatásokkal. A megvalósításhoz az önkormányzat 2023. januárjában nyújtott be támogatási kérelmet, amely alapján 53,06 millió forint európai uniós támogatásban részesült. A projekt a Fő út belterületi útjának 475 méteres hosszúságú szakaszon történő felújítását és annak szakmai részleteit tartalmazza. Az út teljes egészében önkormányzati tulajdon. A beruházás célja alapvetően a modern és biztonságos közlekedés megteremtése a két településrész között, összekapcsolva a szegregátumokat, valamint a régi falurészben élő időseket, családokat a faluközpontban található szolgáltatásokkal: iskola, óvoda, bölcsőde, orvosi rendelő, élelmiszer áruház, faluház és gyógyszertár. Az útszakasszal együtt az úthoz kapcsolódó zöldfelületeket és csapadékvíz elvezetést is korszerűsítik, emellett megtörténik az iskola és a háziorvosi rendelő biztonságos megközelítését szolgáló gyalogátkelőhely táblával történő jelölése és felfestése. A projekt várható befejezése: 2024. december 31., részletezi a kompolti önkormányzat sajtóközleménye.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában