Sikeres munkát kívántak

2024.09.03. 18:44

A gyöngyösi grémium egyetért az új rendőrkapitány kinevezésével

Balogh Tibor r. ezredes korábban már tíz éven át vezette a Gyöngyösi Rendőrkapitányságot. A grémium egyhangú szavazással támogatta a kinevezését.

Szabó István

Gyöngyös képviselő-testülete a csütörtöki ülésén tárgyalt a Gyöngyösi Rendőrkapitányság vezetőjének kinevezéséről. Mint ismeretes, dr. Mecser Tamás r. ezredes, Heves vármegyei rendőrfőkapitány június 30-i hatállyal felmentette Juhász János r. ezredest a Gyöngyösi Rendőrkapitányság vezetése alól. A feladattal július elsejétől Balogh Tibor r. ezredest bízta meg, az ő vezetői kinevezéséhez – a rendőrségről szóló törvényben foglaltak értelmében – a vármegyei rendőrfőkapitány kérte a grémium véleményét.

A gyöngyösi grémium egyetért az új rendőrkapitány kinevezésével testületi ülés
Testületi ülés -  Gyöngyös (Archív)
Forrás:  Czímer Tamás / Heves Megyei Hírlap

A képviselő-testület egyhangú szavazással egyetértett azzal, hogy a Gyöngyösi Rendőrkapitányság vezetői beosztásába – a feladatait eddig megbízással ellátó – Balogh Tibor kerüljön kinevezésre. Hiesz György polgármester előterjesztésében utalt rá, hogy az új gyöngyösi rendőrkapitány tevékenysége nem ismeretlen a képviselő-testület előtt.

– Balogh Tibor 2009 és 2019 között a Gyöngyösi Rendőrkapitányság parancsnoka volt. Mind helyi, mind területi rendészeti munkájában együttműködés, szakértelem jellemezte tevékenységét, és az önkormányzattal való kapcsolatát. A mostani megbízásáig a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság Rendészeti Igazgatóságán rendészeti főkapitány-helyettesi beosztásban dolgozott – ismertette a képviselőkkel az előterjesztésében Hiesz György.

A gyöngyösi képviselő-testület sikeres munkát kívánt Balogh Tibornak, és felkérte dr. Kozma Katalin jegyzőt, hogy a döntésről tájékoztassa a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetőjét.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában