Családtámogatás

2024.09.03. 21:21

A támogatás községi rendszeréről tájékoztatott Szűcsi önkormányzata

Jelentősen emelkedett a babatámogatás összege a községben. A többféle támogatás igénylésére a nyomtatványokat szeptember 6-ig eljuttatják az érintettek postaládáiba.

Szabó István

A családtámogatásokról adott tájékoztatást Szűcsi önkormányzata a Szűcsi Község közösségi oldalon. Közlésük szerint a babatámogatás tekintetében az idei évben a községben született gyermekek részére járó összeg 15 ezerről 25 ezer forintra emelkedett. 

– Babatámogatásra az a gyermek jogosult, akinek önmaga, és legalább egyik szülője – a gyermek felett szülői felügyeleti joggal bíró személyt is ideértve – a kérelem benyújtását megelőző három hónapban állandó lakóhellyel rendelkezik Szűcsi községben, és életvitelszerűen a község közigazgatási területén él. Ebben az évben a 2023-ban született babák szülei jogosultak a támogatás igénybevételére, amennyiben a családban az egy főre jutó jövedelem a 300.000 forintot nem haladja meg. Az igénylő a kérelmében büntetőjogi felelőssége tudatában nyilatkozzon a család jövedelméről. A kérelem nyomtatványt szeptember 6-ig az érintett szülők postaládájába eljuttatjuk. A kérelmeket a Szűcsi Községi Önkormányzathoz kell visszajuttatni október 31-ig – hívja fel a figyelmet az önkormányzat.

A bölcsődébe és óvodába járó gyermekek számára 5-5 ezer forintos, tanévközbeni támogatás igényelhető, sorolja tovább a közlemény. Továbbá, minden Szűcsiben élő, általános és középiskolás korú gyermek családja 10-10 ezer forintos, egyszeri támogatást igényelhet, teszi hozzá az önkormányzat.

– Támogatásra az a gyermek jogosult, aki önmaga, és legalább egyik szülője a kérelem benyújtásakor ideiglenes vagy állandó lakóhellyel rendelkezik Szűcsiben, és életvitelszerűen a község közigazgatási területén él. A nem Szűcsibe járó általános iskolásoknak, illetve a középiskolás gyerekeknek iskolalátogatási igazolást kell csatolniuk a kérelemhez. A kérelem nyomtatványt a helyi intézményekbe – bölcsőde, óvoda, általános iskola – járó gyermekek a pedagógusoktól fogják megkapni. A nem Szűcsiben tanuló gyermekek szülei szintén a postaládájukba kapják meg a nyomtatványt szeptember 6-ig. A kérelmeket a Szűcsi Községi Önkormányzathoz kell visszajuttatni szeptember 20-ig – részletezi a közlemény.

Az önkormányzat kiemeli, hogy az ezen időpont után beérkezett kérelmeket elutasítják, függetlenül attól, hogy a kérelmező egyébként jogosult-e a támogatásra vagy sem. További tájékoztatást a 37/526 200-as telefonszámon kaphatnak az érintettek, teszi hozzá a közlemény.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás Shutterstock)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában