A herbál ellen

3 órája

Aláírásgyűjtést indít Vona Gábor Heves vármegyében

A Második Reformkor Párt elnöke a dizájner drogok terjedése ellen lép fel. Az aláírásgyűjtést Bükkszenterzsébeten jelentette be Vona Gábor.

Szabó István

Aláírásgyűjtést indít Vona Gábor, a Második Reformkor Párt (2RK) elnöke Heves vármegyében a dizájner drogok terjedése ellen, tájékoztatta portálunkat a párt a sajtóközleményében. A közlemény szerint ezt Vona Gábor – aki a 2026-os országgyűlési választásokon Heves vármegye 2-es számú választókerületében egyéni országgyűlési képviselőjelöltként indul – Bükkszenterzsébeten, a 2RK és Ortó Szilárd polgármester által közösen rendezett herbálellenes közmeghallgatáson jelentette be, amelyen a vártnál is több érdeklődő jelent meg. A felszólalók között volt Kovács Béla, Tarnalelesz regnáló, és Orosz István, Bátonyterenye leendő polgármestere, Lőcsei Lajos és Dudás Róbert országgyűlési képviselők, egészségügyi és szociális szférában dolgozó szakemberek, valamint egy salgótarjáni önkéntesekből álló csapat, akik civilként próbálják megakadályozni a dizájner drogok terjesztését.

Vona Gábor a bükkszenterzsébeti közmeghallgatáson hirdette meg az aláírásgyűjtést
Vona Gábor a bükkszenterzsébeti közmeghallgatáson hirdette meg az aláírásgyűjtést
Forrás: Második Reformkor Párt/Beküldött fotó

A 2RK sajtóközleménye szerint az esten résztvevők egyhangúan megerősítették, hogy a térség egyik legnagyobb problémájává nőtt a dizájner drogok használtata és terjesztése, amely már nemcsak a szerhasználók és gyermekeik, családtagjaik életét teszi tönkre, hanem komoly közbiztonsági problémákat is okoz a településeken. A tarnaleleszi polgármester elmondása szerint az 1700 lakosú községben 200 szerhasználó van, áll a közleményben. A 24. órában vagyunk – hangzott el többektől.

A közlemény kiemeli, hogy a Második Reformkornak a megalakulása óta egyik kiemelt ügye a herbál elleni harc. Az est után pedig nem kérdés, hogy azonnali cselekvésre van szükség. A szerdai közmeghallgatás és az aláírásgyűjtés csak az első lépés. A cél az – ahogy a 2RK közleménye fogalmaz –, hogy Pintér Sándor belügyminiszter végre érdemben foglalkozzon a dizájner drogok kérdésével, ami már időzített bombaként ketyeg a térségben.

Az aláírásokat Vona Gábor egyrészt személyesen, a településeket járva fogja gyűjteni, másrészt online is van mód aláírni a petíciót a https://stopherbal.hu/ weboldalon.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában