Örökség

3 órája

Átadták a Pro Vita díjat a hatvani kórházban

Albert Schweitzer örökségére emlékeztek a Hatvani Kórházban.

Heol.hu

Átadták a Pro Vita díjat a hatvani kórházban

Forrás: Hatvani Albert Schweitzer Kórház-Rendelőintézet / Facebook

Megemlékeztünk Albert Schweitzer örökségéről a Hatvani Kórházban, ahol a Boldogi Hagyományőrzők néptáncműsora után jöttek az ünnepi beszédek és díjátadások - osztotta meg közösségi oldalán a Hatvani Albert Schweitzer Kórház-Rendelőintézet csütörtökön. 

Szabó Zsolt országgyűlési képviselő és dr. Szedlák Miklós orvos igazgató kiemelték Albert Schweitzer üzenetét a gyógyítás fontosságáról és a mai orvosok elhivatottságáról.
Külön öröm volt, hogy a Pro Vita díjat idén Dr. Nagy Emese onkológus főorvos és Szalainé Flach Ágnes szakápoló kapták meg, elismerve hosszú évek óta tartó munkájukat. 
Dr. Nagy Emese emlékező előadásával Schweitzer munkásságát is felidéztük, amely ma is irányt mutat - tudatták bejegyzésükben.

A kórház a portálunknak küldött közleményében egyebek mellett azt írta: dr. Dolecsek Miklós, a Tudományos Tanács Titkára ünnepi beszédében felidézte a hatvani kórház történelmét, melyben kiemelte az intézmény életében kiemelkedő szerepet játszó kollégákat ezzel is emléket állítva munkásságuknak.

A kórház Tudományos Tanácsa az idei évben Pro Vita díjjal jutalmazta Dr. Nagy Emese onkológus főorvost, aki 2000. január elsejétől dolgozik intézetünk Onkológiai gondozójában. Orvosi diplomáját 1978-ban szerezte Marosvásárhelyen. 2011-ben az Év Onkológusa díjat, majd 2021-ben Pro Sanitate díjban részesült.

A másik kitüntetett, Szalainé Flach Ágnes 1980-ban szerzett egészségügyi alapképzést a hatvani Bajza József Gimnáziumban. Munkáját a folyamatos szakmai továbbképzések, új szakképesítések megszerzése jellemezte. Intézményünkben 2013-tól erősíti a traumatológiai osztály szakdolgozójának csapatát.

A díjak átadását követően dr. Nagy Emese Albert Schweitzerre emlékezett előadásában, ezzel is emléket állítva munkásságának, közölték. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában