Tehetség

Tegnap, 8:21

Az egri egyetem tanárának Oscar-díjra jelölt filmje újabb sikert aratott

Traub Viktória animációs filmje már több nemzetközi filmfesztiválon is első helyen szerepelt. Sikerére az egész ország büszke és több csatorna is készített vele interjút.

Heol.hu

Részlet Traub Viktória Cipők és paták című animációs filmjéből

Forrás: NFI

Traub Viktória, az egri Mozgóképművészeti és Kommunikációs Intézet tanárának animációs filmje, a Cipők és paták újabb sikert aratott, hiszen megnyerte a szeptember 9. és 15. között lezajló dán Viborg Animation Festival legjobb rövidfilm díját – adta hírül Facebook-oldalán a Mozgóképművészeti és Kommunikációs Intézet Eger

Az animációs film sikere már korábban is beigazolódott, mikor megnyerte a Legjobb Animációs Rövidfilm díját a Guanajuato International Film Festivalon Mexikóban. Ezzel a helyezéssel pedig a film kvalifikációt is nyert a 2025-ös Oscar-díjra. 

Mint írják a bejegyzésben, a nagy siker a média érdeklődését is felkeltette, így számos interjú készült a nyár folyamán az alkotóval. Többek között az MTVA M2-es csatornája, az ATV, az Index, a Magyar Hírlap, a Sláger FM is beszélgetett a Mozgóképművészeti és Kommunikációs Intézet kollégájával. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában