Kerekezz

2024.09.17. 11:31

Felmelegítette az esős hidegben a bringás reggeli az egrieket + galériák és videó

A HungAIRy LIFE projektben Eger önkormányzata idén is csatlakozott az Európai Mobilitási Hét programjaihoz. A bringás reggeli alkalmával megismerkedhettek a Hungairy projekt komposztálásról szóló tájékoztató brosúráival, illetve az Egri Rendőrkapitányság munkatársainak segítségével kerékpárjaikat is regisztrálhatják a BikeSafe rendszerébe.

Szabadi Martina Laura

Kedden reggel 7 és 10 óra között friss kávé, édes és sós sütemény, gyümölcs, valamint virsli várta a kerékpárral érkezőket a Dobó téren, ugyanis az Európai Mobilitási Héthez idén is csatlakozott az egri önkormányzat a HungAIRy LIFE projekttel, hogy a bringás reggelin felhívják a figyelmet a kerékpáros közlekedés fontosságára.

Bringás reggelivel várták az egrieket
Bringás reggelivel várták az egrieket
Forrás:   Huszár Márk / Heves Megyei Hírlap

Komóczi Máté, az önkormányzat ökomenedzsere elmondta, sokan betértek hozzájuk néhány percre a Dobó téren, természetesen az idei újdonság, a meleg virsli volt a sláger a hideg, esős időben.

– Nagyjából 100-120 emberre számoltunk, eddig talán 70-80 ember volt nálunk – mondta délelőtt 9 óra előtt Komóczi Máté. – Gyümölccsel, reggelivel vártuk a kerékpárosokat. A virsli volt a sláger, eddig ilyen nem volt, de úgy láttuk, hogy nagyon örültek neki a kétkeréken munkába, iskolába igyekvők. A programban ahogy az lenni szokott az Egri Rendőrkapitányság is részt vett a Bike Safe programmal, ennek köszönhetően a helyszínen a bringák regisztrálására, fotó rögzítésére is lehetősége volt azoknak, akik betértek néhány finom falatra. Ezzel a kerékpár esetleges eltűnésekor a rendszerben fellelhető adatok alapján nő az esélye annak, hogy mihamarabb rábukkan a hatóság – ismertette.

Nem csak bringás reggelivel készülnek

Évek óta működik már az egri levegőminőség javítására hivatott helyi HungAIRy projekt. Az ökomenedzser felidézte, hogy ennek részeként valósult meg 2 hibrid dokkolóállomással rendelkező közösségi kerékpáros rendszer. 

– Minden évben megszervezzük a környezetbarát fatüzeléssel kapcsolatos rendezvényünket is, ahol jótanácsokat, praktikákat hallgathatnak meg a résztvevők kandalló és cserépkályha építő mesterektől, szakemberektől. Komposztálási kiadványainkkal igyekszünk a hulladékkezelési problémákra is megoldásokat bemutatni komposztálási kiadványainkkal. Idén még szeretnénk meghirdetni egy rajzpályázatot is. a tudatos fatüzeléssel kapcsolatos eseményünk októberben lesz, jövő tavasszal pedig újra bringás reggelivel várjuk a kerékpárosokat – árulta el.

Hatvan is megtartották a kerékpárosok és a kerékpáros közlekedés ösztönzésére a bringás reggelit. Óhatvanban a Kossuth téren a Grassalkovich-kastély bejáratával szemben, Újhatvanban az Újhatvani Szent István Király Templom előtt várták őket az önkormányzat munkatársai.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában