Közzöségek

2024.09.12. 17:30

Filagória, kemence épül az egri civil ház udvarára pályázatból

A Tesco pályázatán nyert az Életfa Környezetvédő Szövetség. Az egri Civil Közösségek Háza udvarát fejlesztik belőle. Filagória és sütögetőhely is lesz az egri civil ház udvarán.

Szabadi Martina Laura

Duplán nyert az Életfa Környezetvédő Szövetség a Tesco „Ön választ, mi segítünk” programjában azzal a pályázattal, mellyel az egri Civil Közösségek Háza udvarának fejlesztését tűzték ki célul. Nem csak az alap támogatást kapták meg, de további 400 ezer forintot is nyertek, övék lett ugyanis a legkreatívabb pályázat, így kétszer akkora összeget fordíthatnak az egri civil házra.

Fejlesztik az egri civil házat
Fejlesztik az egri civil házat, egy tárolót is terveznek a kert mellé
Forrás: Életfa Környezetvédő Szövetség

Csathó Tibor elmondta, minden évben indulnak a cég pályázatain, szerinte remek kezdeményezés. Mint mondta, hálásak a szavazatokért, és külön megköszönte, hogy a kreatív pályázati kategóriában is nyertek.

– Így az eredeti terveken túl plusz eszközökkel is tudjuk szépíteni a civil ház udvarát. Egy filagóriát terveztünk az udvarra, ami legalább 20 férőhelyes, hogy rossz idő esetén is lehessen programokat tartani, gyülekezni a civil szervezeteknek. Egyre több közösség használja az udvart, ennek szintén nagyon örülünk, hiszen ez a civil ház célja. Tervezünk továbbá egy raktárépületet a kerti szerszámoknak, mellé kerül a komposztáló és az esővízgyűjtő is. Emellett közösségi kemencét is szeretnénk építeni, amit majd ki tudnak bérelni a közösségek, civil szervezetek – részletezte Csathó Tibor.

Önkéntesek segítségével szépül az egri civil ház

Hozzátette, ezek az eredeti tervek, jelenleg még az önkormányzat engedélyét várják rá. A be nem tervezett összegből kültéri bútorokat, asztalt és székeket szeretnének beszerezni, illetve egy sátrat is.

– A kivitelezést – ahogy az rendszerint lenni szokott – teljesen önkéntes alapon tervezzük, így az összeget csak anyagbeszerzésre kell fordítanunk. A megvalósításhoz várjuk az önkéntesek jelentkezését, az Egri Fertálymesteri Testület már segítségét ígérte például. Így készült el a közösségi kertünk is, amihez szintén pályázatból nyertünk forrást. A Tesco programja egyébként remek kezdeményezés, ez már talán a 6. nyertes pályázatunk, s rajtunk kívül más egri civil szervezetek is nyertek már – tette hozzá a környezetvédő szövetség vezetője. Az életfások egyébként nem csak Egerben óvják a környezetet és végeznek szemléletformáló munkát, de az ország számos pontján ültettek már fát.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában