Útavató

2024.09.24. 07:30

Így is lehet új utat avatni, Sirokban megmutatták a jó irányt

Sirokban elkészült a Borics Pál út. Ez a helyieknek fontos gyarapodás. Ennek megfelelően ünnepelték meg a szakasz átadását.

Barta Katalin

Sirok központi részén elkészült a Borics Pál út TOP pályázat segítségével. Nagyon várták a helyiek a szakasz megújulását, s ezt méltóképpen ünnepelték meg. Igazi családi, közösségi élményként vették birtokukba az utat. Tuza Gábor polgármester arról számolt be, hogy eredetileg a szokásos útátadási procedúrára készülődtek, aztán úgy döntöttek, hogy legyen ez a nap a közösségé, a gyerekeké, a családoké. Jó döntésnek bizonyult.  

Sirok központi részén elkészült a Borics Pál út
Sirok központi részén elkészült a Borics Pál út
Forrás: Gábor Tuza/Facebook

A burkolat és a festés, a kapubejárók egy része a TOP-os forrásból, a járda a Magyar Falu programból, a csapadékvíz elvezető saját erőből épült meg. Az útburkolati jelek felfestésével, teljesen megváltozott az út jellege, de jó irányban.

A megnyitón régi járművek - motorok, traktorok, autók - sorakoztak fel, és söröshordót is gurítottak, ami ugyan üres volt, de mindenkit meghívtak egy pohár sörre, egy csurdított kenyérre, üdítőre. 

A gyerekek rajzoltak az új aszfaltra, ügyeskedtek kerékpárral, közösen hallgattak gitárzenét, s kedvükre táncoltak. A felnőttek ezalatt nagyokat beszélgettek közös dolgaikról. 

Remek délutánt töltöttek együtt a sirokiak. Lehet tanulni tőlük, mitől lehet igazi közösségi ünnep egy-egy fejlesztés. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában