Kölcsönzés és elfoglaltság

2 órája

Íme az Országos Könyvtári Napok programja

Szeptember 30-tól október 6-ig tart az Országos Könyvtári Napok programsorozat, amihez idén is csatlakozott a Bródy Sándor Könyvtár. Az idei mottó: Föld-Víz-Tűz-Levegő.

Heol.hu

A 18 éves hagyományra visszatekintő Országos Könyvtári Napok a hazai könyvtári rendszer összehangolt működésének kiemelten sikeres értéke, a könyvtáros szakma legjelentősebb, legtöbb érdeklődőt megmozgató programsorozata. Az Informatikai és Könyvtári Szövetség az országos programokat a tagkönyvtárak javaslata alapján összeállított egységes tematika köré szervezi, melyhez október első hetében minden magyarországi köz- és szakkönyvtár csatlakozik. Ennek jegyében a Bródy Sándor Könyvtár összes részlegében, valamint Heves vármegye számos kistelepülési könyvtárában is számos érdekes, izgalmas rendezvénnyel várják a kultúrára, új ismeretre éhezőket, közölte az intézmény.

- A Nemzeti Kulturális Alap által támogatott programjaink célja az intézményünk társadalmi felelősségvállalásának erősítése, olyan különleges könyvtári programok megszervezése, mellyel felhívták a figyelmet a kulturális alapértékekhez és az információhoz való hozzáférés széleskörű lehetőségeire. A 2024. évi Országos Könyvtári Napok célja az elmúlt évek fontosabb települési könyvtári fejlesztéseinek, illetve olyan jó gyakorlatoknak a bemutatása, amelyek kifejezik a könyvtárak szerteágazó tevékenységét, sokszínűségét, a gyűjtemények kapcsolódását a minket körülölelő természeti és társadalmi környezethez, – legyen szó a természettudományi ismeretekről, a kulturális örökség megőrzéséről, az emberi kapcsolatokról, a generációk együttműködéséről. Az idei kampány lehetőséget ad a játékosságra, a könyvtárak új játéktári szolgáltatásainak bemutatására, népszerűsítésére is, fogalmaztak.

Ennek jegyében alakult ki a 2024. év kampányhetének szlogenje: 

A négy elem: Föld-Víz-Tűz-Levegő

A Bródy Sándor Könyvtár a hét minden napján, rendhagyó nyitvatartással, egész héten át tartó kedvezményekkel és sok-sok izgalmas programmal készül minden korosztály számára: Bródy Antikvárral, egészségügyi szűrőbusszal, társasjátékos nyelvtanulással, előadásokkal, kiállításmegnyitókkal, könyvbemutatókkal, gyermekprogramokkal, diavetítős kuckózással és társasjáték-tanítással. A programok helyszínei: Központi könyvtár, Felnémeti és Felsővárosi fiókkönyvtár valamint a Gyermekkönyvtár.

A Népmese Napja – szeptember 30. – az Országos Könyvtári Napok időszakára esik. A könyvtár két izgalmas programmal is készül mind a gyermekek, mind szüleik számára. A foglalkozásokon mesével, tánccal és kézműves programokkal ünnepelnek két helyszínen, a Gyermekkönyvtárban és a Felsővárosi fiókkönyvtárban. 

Váltson akciós éves olvasójegyet! 

Látogatók a beiratkozási díjból 50 százalékos kedvezményt kapnak a könyvtár minden részlegében. Megbocsátás hete – A lejárt határidejű dokumentumokat késedelmi díj fizetése nélkül vesznek vissza minden részlegben. Bródy Antikvár a Központi könyvtár Egészségház utcai parkolójában. Akciós könyvvásár 300 Ft-os darabáron a leselejtezett könyvekből 2024. október 1-jén, kedden 13 órától. Váltson Bródy JátékTár tagságot ezen a héten! Az akcióban résztvevők között Könyves Vasárnap kisorsolnak egy társasjátékot.

2024. szeptember 30., 9.00-17.00 Generali a Biztonságért! - Egészségügyi szűrőbuszok a könyvtárban

Ingyenes egészségügyi szűrővizsgálatok a Generali a Biztonságért Alapítvány támogatásával.
A Generali a Biztonságért Alapítvány célkitűzései között szerepel a betegségmegelőzés és az egészséges életmódra nevelő programok támogatása. Ezen céljának a megvalósítására két egészségügyi szűrőbusz segítségével a lakosság részére ingyenes egészségügyi szűrővizsgálatokat biztosít a könyvtár közreműködésével. A szűrőbuszok 9-17 óra között végzik a szűréseket 20 perc/fő időkeretben az alábbi vizsgálatokkal: teljes testösszetétel elemzés, alsó és felső végtag vérnyomásmérés, csontsűrűség mérés, illetve PSA- és glutén-teszt. A szolgáltatást beiratkozott olvasóink vehetik igénybe. A szűrésekre 22 fő jelentkezhet.


Helyszín: Bródy Sándor Könyvtár, Központi Könyvtár Egészségház utcai parkoló Eger, Kossuth L. u. 16.

2024. szeptember 30. 16.30, hétfő „Gyere, mondok mesét neked” – Népmese Napja a gyermekkönyvtárban
Helyszín: Gyermekkönyvtár – Eger, Bartók B. tér 6. I. em. 106.

2024. szeptember 30., hétfő 16.30 Let’s play a board game in English!

Klubvezető: Herbert Wolff, helyszín:  Bródy Sándor Könyvtár, Központi Könyvtár Eger, Kossuth L. u. 16.

2024. szeptember 30., hétfő 17.00 Hogyan értsünk szót a fiatalokkal?

Előadó: Bereczki Enikő generációkutató, tréner, A rejtélyes Z generáció című kötet szerzője.

Helyszín: Bródy Sándor Könyvtár, Központi Könyvtár Eger, Kossuth L. u. 16.

2024. szeptember 30., hétfő 17.00 ESETÁR – a Népmese Napja a Felsővárosi Fiókkönyvtárban

Ünnepeljük együtt a Népmese Napját mesével, játékkal, dalolással!

Helyszín: Felsővárosi Fiókkönyvtár, Eger, Kallómalom út 88.

2024. október 1., kedd 13.00 Éljen a grund a Lenkeysekkel! – kiállításmegnyitó

Társasjáték-kiállítás Molnár Ferenc A Pál utcai fiúk regényéről az Egri Lenkey János Általános Iskola diákjainak munkáiból

Helyszín: Bródy Sándor Könyvtár, Központi Könyvtár Eger, Kossuth L. u. 16.

2024. október 1., kedd 17 óra Heves megyei bakák a Hétközség fennsík harcaiban 1914-1918

Előadó: Herman István t. alezredes

Helyszín: Bródy Sándor Könyvtár, Központi Könyvtár Eger, Kossuth L. u. 16.

2024. október 1., kedd 17 óra AZ ILLÚZIÓN TÚL – kiállítás Szecskó Attila amatőr festő képeiből

A kiállítást megnyitja: Jeles Teréz természetfestő

Közreműködik: Simorjay Emese színművész

Helyszín: Felsővárosi Fiókkönyvtár

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában