Új ciklus

3 órája

Kiderült, ki ül be az egri közgyűlésbe Mirkóczkiék egyesületéből

A Civil Közéleti Egyesület közeményben tudatta, soraikból ki veszi át a listás mandátumot és vesz részt ezzel az egri közgyűlési munkában. Közleményükben a választásra is reflektálnak.

Szabadi Martina Laura

Ezzel a csapattal vágott neki az egyesület az önkormányzati választásnak

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

„Az idei évi önkormányzati választást bár jelölőszervezetünk, a Civil Közéleti Egyesület elvesztette, de a város második legnagyobb helyi társadalmi támogatottságát érte el a választók jóvoltából! Hálásan köszönjük a minket támogatóknak a bizalmat és a szavazatokat” – írta pénteki közleményében a Civil Közéleti Egyesület kérve, hogy soraikat változtatás nélkül közöljük:

Ezzel a csapattal vágott neki az egyesület az önkormányzati választásnak
Ezzel a csapattal vágott neki az egyesület az önkormányzati választásnak
Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

„Képviselőjelöltjeink és aktivistáink munkáját szintén köszönjük, a választásokon tisztességgel helytálltak, melynek eredményeként, egyesületünket és polgármesterjelöltünket Mirkóczki Ádámot a szavazók 26,5 százaléka támogatta, ezzel a mi szervezetünk vált Egerben a legnagyobb ellenzéki erővé.

Mi a továbbiakban is tisztességgel és felelősségteljesen fogunk dolgozni Eger városáért, az itt élő emberekért és képviselni fogjuk azt a több ezer egri választópolgárt, akik szavazatukkal minket támogattak az önkormányzati választásokon. Az elkövetkező időszakban a városért végzett munkát folytatjuk, együttműködünk az új városvezetéssel és mindenki mással, amennyiben az itt élők érdekekeit kívánják szolgálni, ha viszont Eger érdekeivel és értékeivel ellentétes közpolitikát, vagy pártérdekeket kívánnak szolgálni kőkeményen kiállunk a szeretett városunkért és az itt élő emberekért. Nekünk Eger az első!

Az egyfordulós választási rendszer eredménye és sajátosságai miatt egy önkormányzati képviselőt delegálunk Eger MJV Közgyűlésébe. Jelölőszervezetünk egyhangú döntése értelmében szervezetünk elnöke Huszti Péter veszi át a mandátumot. Szervezetünk tagjai a továbbiakban is részt kívánnak venni az önkormányzati, a társadalmi és minden Eger érdekét szolgáló munkában, melyről az elkövetkező időszakban folyamatosan fogjuk tájékoztatni a nyilvánosságot!”

Ezzel már pontosan tudható, hogy az októbertől regnáló új grémiumnak kik lesznek a tagjai. Vágner Ákos polgármester (Fidesz-KDNP) mellett az első 9 választókerület képviselője a frakció tagjai lesznek: Gömöri László, Dr. Rák Sándorné, Majorosné Juhász Eszter, Hrabóczky Zsolt, dr. Hadnagy József, Csákvári Antal, Gulyás László, Molnár Tibor, Gál Judit. Felnémeten képviselő marad Bódi Zsolt (független), a listás helyre pedig Pál György (DK, MSZP, Momentum, Párbeszéd- ZÖLDEK) kerül, Mirkóczki Ádám jelenlegi polgármester helyett Huszti Péter ül be, s bekerült Domán Dániel (MKKP) és Bognár Ignác (Mi Hazánk Mozgalom). Az ünnepélyes alakuló ülés október 3-án délelőtt lesz, portálunk tudósít az eseményről. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában