Gyöngyös Város Szociális Ügyéért

2024.09.12. 15:42

Kitüntetésre vár javaslatokat a gyöngyösi önkormányzat

A Gyöngyös Város Szociális Ügyéért kitüntetésből évente egy adományozható. Az elismerésre való felterjesztés határideje szeptember 30.

Szabó István

Szeptember 30-ig vár javaslatokat a Gyöngyös Városi Önkormányzat az általa alapított Gyöngyös Város Szociális Ügyéért kitüntetés adományozására, tájékoztatott a városháza. Közlésük szerint az elismerés azon személyeknek adományozható, akik a városban a szociális és gyermekjóléti ellátás területén kiemelkedő munkát végeztek, és ezzel hozzájárultak az ellátás színvonalának emeléséhez. A kitüntetésből évente legfeljebb egy adományozható, oklevél, emlékérem és pénzjutalom jár az elismeréssel.

A városháza közlése alapján a kitüntetések adományozására indokolással ellátott javaslatot tehet bármely gyöngyösi választópolgár, a képviselő-testület tagja, állandó bizottsága, a polgármester, az alpolgármesterek, továbbá a gyöngyösi székhelyű, illetve tevékenységét részben vagy egészben Gyöngyösön kifejtő civil-, vagy gazdálkodó szervezet, egyházi szervezet, valamint alapítvány, rajtuk kívül a szociális vagy gyermekjóléti intézmények vezetői és az intézményi érdekképviseletek és a gyöngyösi nemzetiségi önkormányzatok. A kitüntetések átadására minden évben a Szociális munka napja alkalmából kerül sor.

A gyöngyösi városháza tájékoztatása kitér arra, hogy a részletes feltételeket és a kitüntetéssel járó elismerések leírását Gyöngyös Városi Önkormányzat képviselő-testületének a helyi kitüntetések alapításáról és adományozásának rendjéről szóló 3/2022. (II.25.) önkormányzati rendelete tartalmazza, mely a www.gyongyos.hu honlapon megtalálható.

Az írásba foglalt, indokolással ellátott javaslatokat, melyek tartalmazzák a felterjesztő elérhetőségét, Hiesz György polgármesternek címezve lehet benyújtani Gyöngyös Városi Önkormányzat címén (3200 Gyöngyös, Fő tér 13.) vagy elektronikusan a [email protected] e-mail címen szeptember 30-ig.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában