Korszerűsítés

2024.09.26. 09:00

A kompolti Fő út immár felújítva köti össze a község településrészeit

Az útfelújítás biztonságos közlekedési feltételeket teremtett Kompolt két településrésze között. A kompolti Fő út könnyen elérhetővé teszi a szolgáltatásokat a régi falurészen élőknek.

Szabó István

Befejeződtek a kompolti Fő út felújítási munkálatai, tájékoztatta portálunkat sajtóközleményében a község önkormányzata. Közlésük szerint Kompolt önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz (TOP Plusz) révén, a 2023 januárjában benyújtott, a Fő út fejlesztése Kompolton elnevezésű pályázat alapján 53,06 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásban részesült. A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósult meg.

A kompolti Fő út felújítva kapcsolja össze a község településrészeit
A kompolti Fő út felújítva kapcsolja össze a község településrészeit 
Forrás: Szabó István / Heves Megyei Hírlap

A közlemény szerint a kompolti önkormányzat a beruházás révén korszerű és biztonságos közlekedési feltételeket teremtett két településrésze között, összekapcsolva a szegregátumokat a faluközpontban található szolgáltatásokkal. 

– A projekt a kompolti önkormányzat Fő úti belterületi útjának 475 m-es hosszúságú szakaszon történő felújítását vállalta. Az út teljes egészében önkormányzati tulajdon. A beruházás célja alapvetően a modern és biztonságos közlekedés megteremtése volt a két településrész között, összekapcsolva a szegregátumokat, valamint a régi falurészen élő időseket, családokat a faluközpontban található szolgáltatásokkal, úgy mint iskola, óvoda, bölcsőde, orvosi rendelő, élelmiszer áruház, faluház és gyógyszertár. Az útszakasszal együtt az úthoz kapcsolódó zöldfelületek és csapadékvíz elvezetés is korszerűsítésre kerültek, emellett megtörtént az iskola és a háziorvosi rendelő biztonságos megközelítését szolgáló gyalogátkelőhely táblával történő jelölése és felfestése – áll a kompolti önkormányzat sajtóközleményében.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában