Programdömping

3 órája

Kutatók Éjszakája várta az érdeklődőket a gyöngyösi campuson

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem gyöngyösi Károly Róbert Campusa interaktív helyszínekkel, változatos előadásokkal készült az alkalomra. A Kutatók Éjszakája idén is nagy sikerr volt Gyöngyösön.

Szabó István

Pénteken este a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) gyöngyösi Károly Róbert Campusa is megnyitotta kapuit az érdeklődők előtt egy estére a Kutatók Éjszakája országos programsorozat mátraalji állomásaként. Gyöngyösön interaktív, látványos helyszínekkel, valamint érdekességekkel és aktualitásokkal foglalkozó előadásokkal várták az érdeklődőket.

 Az éjszakába nyúló programdömping dr. Bujdosó Zoltán egyetemi tanár, campus főigazgató köszöntője után dr. Zacher Gábor toxikológus előadásával kezdődött. Közben a campus épülete előtt már a Gyöngyösi Tűzoltóság, illetve a Gyöngyösi Rendőrkapitányság gépjárműveivel lehetett ismerkedni. A nagyobb mozgásigénnyel rendelkezők a Gyöngyösi Tájfutó Klub tagjaival esti bolyongásra indulhattak a campus területén. A kézművesek utcájában meg lehetett ismerkedni sok más mellett a tojáspatkolás tudományával, kézműves ékszerekkel, gyógynövényes natur kozmetikumokkal, de interaktív korongozásra is lehetőség volt.

A campuson a legváltozatosabb témákkal várták előadások a látogatókat. Kiderült többet között, hogy a maradék nem hulladék, továbbá, hogy tényleg kihat-e ránk felmenőink élete, vajon mi a boldogság kulcsa, miért van káinizmus a ragadozómadarak fiókái között, de a hallgatóság részt vehetett virtuális kulináris kalandozáson is a Dél-Alföldön, és megismerhette a borkészítési kisokost. Míg a szülők kávék érzékszervi bírálatával voltak elfoglalva, addig a gyerekek – de nem csak ők – a Környezetgazdálkodj okosan interaktív foglalkozáson játékos feladatokat oldhattak meg.

A Kutatók Éjszakája során bemutatkozott az érdeklődőknek egyebek között a Gyöngyösi Nyelvvizsga Centrum, a Gyöngyös-Mátra Turisztikai Közhasznú Egyesület, a Hope Egyesület, vagy éppen a MATE Erdőtelki Arborétum.




 



 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában